TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ebeveynler o isimleri artık tercih etmiyor

Geçmişte sıkça duyulan Temel, Fadime, Dursun gibi isimler günümüzde anne babalar tarafından bebeklerine isim olarak verilmiyor

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 12:21
Kaynak: İHA
Ebeveynler o isimleri artık tercih etmiyor

Trabzon'da geçmişte sıkça duyulan Temel, Fadime, Dursun gibi isimler, günümüzde unutuldu. Özellikle son yıllarda bu isimlerin yeni doğan bebeklere pek verilmediği ve bu isimlerin sayısının oldukça azaldığı gözlemleniyor.

Trabzon Ortahisar İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde, Temel, Fadime, Dursun gibi geleneksel isimlere bu yıl itibariyle pek rastlanmamakta; yerine ise futbol sahalarındaki ünlü futbolcuların veya televizyon dizilerindeki karakterlerin isimleri tercih edilmektedir.

2012 yılında, Trabzon'un Arsin İlçe Belediye Başkanlığı, bölgede unutulmaya yüz tutan geleneksel isimlere dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlatmıştı. Bu kampanya çerçevesinde, yeni doğan bebeklere Temel, Dursun, Fadime gibi isimler veren ailelere altın hediye edilmişti. Ancak, bu çaba rağmen geleneksel isimlerin popülerliği hala düşük gibi görünüyor ve aileler modern ve çağdaş isimlere yönelmiş durumda.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.