TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşasına devam ediliyor

Trabzon'da, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanında 900 yataklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 10:19
Kaynak: İHA
Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşasına devam ediliyor

Trabzon'da, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanında 900 yataklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Şehir Hastanesi inşaatının şu an için yüzde 30 oranında tamamlandığını belirtti. Usta, inşaatın tamamlanma sürecinin 2025 Şubat ayına kadar devam edeceğini umduklarını ifade etti. Bu yeni hastane, bölgeye daha geniş kapsamlı ve modern sağlık hizmetleri sunmayı hedeflemektedir.

Trabzon'daki Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanında inşa edilen Trabzon Şehir Hastanesi'nin çalışmaları devam ediyor. Hastane, 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak ve bu kapasite bin 461 yatağa kadar arttırılabilecek şekilde tasarlandı. Kentteki yoğun bakım kapasitesini iki katına çıkaracak olan hastane, 283 bin 943 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve 300 poliklinik ile 33 ameliyathane barındıracak.

Hastanede 236 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı bulunacak. Ayrıca, yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar gibi özel alanlar da yer alacak. Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olarak inşa edilen 562 sismik izolatör ile korunacak ve 4 bin 300 fore kazık kullanılarak inşa ediliyor.

Hastanenin fiziki olarak yüzde 30'u tamamlandı ve 2025 yılının şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor.

2025 ŞUBAT AYINDA HİZMETE HAZIR

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, hastanenin inşaat süreci hakkında bilgi vererek, yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini ve bu yıl Mart ayı içinde tüm kaba inşaatın tamamlanacağını belirtti. Usta, devletin 2024 yılı için ayrılan bütçe ile hastanenin tamamlanacağına dair sinyaller verdiğini ifade etti. İnşallah, 2025 Şubat ayına kadar inşaatın tamamlanmasını umduklarını belirten Usta, şu anda yapım imalatının yaklaşık yüzde 30 seviyesinde olduğunu açıkladı. Mart ayı içinde tüm kaba inşaatın bitirilmesi planlandıktan sonra diğer aşamalara geçileceğini ve halkın hizmetine güzel bir tesisin sunulacağını dile getirdi.

Usta, hastanenin tamamlanmasının ardından ildeki mevcut hastanelerin taşınmasıyla ilgili planlamaların yapıldığını belirtti. Hangi hizmetleri karşılayacağı ve ne kadar kapasiteyle hizmet vereceği gibi konularda planlamaların yapılacağını ifade eden Usta, bu süreçten sonra diğer çalışmalara başlanacağını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.