TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kış neden karar yağmadı? Prof. Dr. Orhan Şen “Başımızı ağrıtacak!” diye uyardı!

Ülkemizin geniş kesimlerinde bu sene kar yağırı görülmedi. Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Meteoroloji danışmanının açıklamaları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 14:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu kış neden karar yağmadı? Prof. Dr. Orhan Şen “Başımızı ağrıtacak!” diye uyardı!

Kış aylarının son günlerini yaşarken, mevsim sıcaklıklarının üzerinde adeta baharı anımsatan hava sıcaklıkları ile karşı karşıyayız. İstanbul kent merkezinde bu sene kar yağışının görülmediğini belirten CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının daha da artacağını belirterek bu sıcak havaların ilerleyen günlerdeki kritik etkilerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Orhan Şen

Kış mevsimini pas geçtik, havalar adeta bahar gibi

Şubat ayıyla birlikte kış mevsiminin son günlerini yaşadığımız dönemde, mevsim normallerine düşmeyen sıcaklıklarda bugünlerde adeta bahar havası görülüyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı  olan Orhan Şen, Akdeniz üzerinden gelmekte olan, hatta bazı zamanlarda Akdeniz'i geçerek Suriye ve Irak üzerinden gelen hava dalgalarının  sıcak havaların sebebi olduğunu söyledi.

kar

Meteoroloji Danışmanı olan Orhan Şen; “Bu sıcaklıklar başımızı ağrıtacak”

Geçirdiğimiz kış mevsiminde geçtiğimiz yıllardaki gibi soğuk havlar ve kar yağışları maalesef ki görülmedi. Hava sıcaklıkları yurdun dört bir yanında neredeyse tüm kış boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Beklenilen kar yağışları kış mevsimi boyunca genellikle görülmedi.

Bu şekilde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde karşımıza farklı sonuçlar çıkaracağı düşünülüyor. Mevsim normallerinin dışında seyreden hava sıcaklıkları ilerki günlerde bize ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağışı beraberinde getireceği düşünülüyor. Bu konuya ilişkin fikirlerini ifade eden Şen, 'başımızı ağrıtacak' diyerek vatandaşa uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen hava sıcaklıkları konusuna ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'yi geçtiğimiz aylarda genellikle Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar. Çoğu zaman Akdeniz üzerinden gelen ve hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu gibi nedenlerle hava sıcaklıkları beklenilenden daha fazla ve kar yağışı az olarak gözlemleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.