TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk hava dönemi yeniden geliyor: Güneşli günler geride kalıp lapa lapa kar yağışları başlıyor

Hava sıcaklıları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bahar gelişi beklenirken hava sıcaklıklarında ani bir şekilde düşüş gerçekleşecek. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 15:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Soğuk hava dönemi yeniden geliyor: Güneşli günler geride kalıp lapa lapa kar yağışları başlıyor

Meteoroloji uzmanları özellikle bu bölgeleri uyardı. Kar yağışlarında yoğunluk durumu artacak. Güneşli günler bitiyor, hava kar topluyor.  Güneş sonrasında yeni soğuk hava dalgası ve ardından yapılan kar yağışları etkisini gösterecek. İzmir, İstanbul ve Ankara da kar yağıp yağmama durumları belli oldu. Kar yağışları ile ilgili olarak yeni bir tarih verildi. Hava sıcaklıkları düşmesi uzun süre alacak, soğuk havalar birdenbire başlarken lapa lapa kar yağması bekleniyor. Havalar buz tutacak. Bazı iller içerisinde hava sıcaklıkları eksileri görecek. Kar yağışları pek çok kent içerisinde başlayacak. Kar harita içerisinde yayılma gösteriyor. Meteoroloji tarafından gerçekleşen son açıklamada çığ riskine dikkat oluşturuldu.

kar yağışı

Lapa lapa kar geliyor

Kar yağışları pek çok il içerisinde başladı. Meteoroloji çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarı da bulunuldu. Lapa lapa olarak yağan kar kartpostal görüntüleri oluşturdu. Meteoroloji açıklama da bulundu. Yoğun bir kar yağışı gerçekleşecek.

kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama da bulundu. Ülke geneli parçalı ve bulutlu olarak seyrediyor. Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz (Ordu hariç olmak üzere), Doğu Anadolu Güney’i ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya, Tekirdağ, Afyon, Muğla, Anakara doğu ve kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevresinde aralıklı olarak yağışlı geçeceği tahmini yapılıyor. Yağışlar genel olarak sağanak ve yağmur, Batı Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu Güney doğu yükseğinde yer yer karla karışık olarak yağmur ve kar olması bekleniyor. Doğu Anadolu bölgesinde çığ beklentisi bulunuyor. Sabah ve gece saatleri içinde iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis ile beraber doğu kesimlerinde de yer yer buz ve de don olayları bekleniyor.

kar yağışı

Çığ tehlike uyarısı verildi

Doğu Karadeniz iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Aynı zamanda Doğu Anadolu kuzeyinde ve doğusunda kar örtüsü bulunan yerlerde özellikle yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Bu anlamda tedbirli olunması gereklidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.