TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı nedeniyle yola çıkacaklara uyarılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin yarın başlayacağını ve binlerce vatandaşın ailesi ve yakınlarına kavuşacağı için heyecan yaşadığını belirtti. Yola çıkacakların trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Hem araçlarımızda hem de otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 20:07
Kaynak: AA
Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı nedeniyle yola çıkacaklara uyarılar

Geride kalan 5 yıl içinde Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen kazalarda 514 kişinin hayatını kaybettiğini ve 26 bin 667 kişinin yaralandığını belirten Yerlikaya, bayram süresince alınacak trafik tedbirlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Bayram süresince trafik tedbirleri kapsamında, 46 bin 700'ü polis, 18 bin 900'ü jandarma olmak üzere toplam 65 bin 600 personel görev yapacak. Şehir içi, şehirlerarası yollar ve otoyollarda günlük 749 mobil radar aracı ile hız denetimi gerçekleştirilecek. Ayrıca 24 saat esasına göre elektronik denetleme sistemleri de aktif olarak kullanılacak. Trafik denetimleri için 30 helikopter ve 2 bin 460 saat dron da hizmet verecek. Bununla birlikte, asayiş hizmetleri kapsamında 210 bin personel, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 dron ve 300 dedektör köpek görev alacak."

Yola çıkan sevgili vatandaşlarımız, lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Yolculuklar, sizi sevdiklerinize kavuşturmak içindir, onlardan ayrılmak için değil. Unutmayalım ki hayatla yarışılamaz. Ramazan Bayramımız mübarek olsun."

Ayrıca, bütün noktalarda daha önceki bayramlarda alınan tedbirlerin yaklaşık 2 katı tedbir alınırken, ekip sayılarının da 2 katına çıkarıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.