TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Koca açıkladı: Yatağa bağımlı hastalara seyyar sandıkta oy kullanma imkanı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, yatağa bağımlı hastalar seyyar sandıkta oy kullanabilecek. İşlemler için son gün 17 Ocak olarak belirlendi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:41
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Bakan Koca açıkladı: Yatağa bağımlı hastalara seyyar sandıkta oy kullanma imkanı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere geri sayım başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerel seçim öncesi yatağa bağımlı hastaların oy kullanımına ilişkin açıklama geldi. Bakan Koca, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım ile yatağa bağımlı hastaların seyyar sandıkta oy kullanabileceklerini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımız, yatağa bağımlı hastalara seyyar sandıkta oy kullanma imkânı sağlıyor." ifadelerini kullandı. Yatağa bağımlı hastaların bu hizmetten faydalanabilmeleri için öncelikle seçmen olup olmadıklarını E-Devlet üzerinden veya http://ysk.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerekli. Yatağa bağımlı kişi seçmense, http://ysk.gov.tr adresinde bulunan veya İlçe Seçim Kurullarından temin edecekleri Seyyar Sandık Talep Formu ile birlikte, alacakları “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu’’ veya ‘’Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu’’ ibaresinin yer aldığı sağlık raporunu İlçe Seçim Kuruluna veya İlçe Seçim Kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri gerekmekte. İşlemlerin yerine getirilmesi için ise son gün 17 Ocak olarak açıklandı.

fahrettin koca
 

İŞLEMLER İÇİN SON GÜN 17 OCAK

Bakan Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda:

"Bakanlığımız, yatağa bağımlı hastalara seyyar sandıkta oy kullanma imkânı sağlıyor. Bunun için öncelikle, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan kişilerin seçmen olup olmadığı E-Devlet üzerinden veya http://ysk.gov.tr adresinden kontrol edilmelidir. Yatağa bağımlı kişi seçmense, http://ysk.gov.tr adresinde bulunan veya İlçe Seçim Kurullarından temin edilecek Seyyar Sandık Talep Formu alınmalıdır. Bu formla birlikte, “Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu’’ veya ‘’Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu’’ ibaresinin yer aldığı sağlık raporuyla form, İlçe Seçim Kuruluna veya İlçe Seçim Kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa teslim edilmelidir. İşlemler için son gün 17 Ocak." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.