TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı!

Hayat sigortası, sağlık sigortası, ev sigortası ve araç sigortası ile ilgili yeni açıklamalar! DASK için konut sahiplerinin başvuru yapıp prim ödemesi gerekiyor. Ancak alım satım ve elektrik ile su aboneliği yaptırırken DASK zorunlu olduğundan yaptırmak gerekiyor. Süresi ise 1 yıl. Bu 1 sene sonunda yenileyip yenilememe kararı yine konut sahiplerine ait. Peki olası bir afete karşı hangi sigorta yaptırılmalı, ne kadar ödeniyor?

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı!

Deprem sonrası vatandaşın merak ettiği birçok konu ortaya çıktı. Sigorta da bunlardan biri. Posta'dan Özlem Denizmen, ‘Acaba hangi sigortayı yaptırmalı, ne kadar ödeniyor?’ sorularına cevap verdi:

1999 depremi sonrasında devletimizin aldığı önlemlerden DASK yani afet sigortası yaptıranların sayısı artmakla beraber Türkiye’de ev sahibi olup da DASK yaptıranların oranı halen yüzde 55-60 arasında.

En bilinçli olup sigorta yaptıranlarımız bile bazen tembellik edip, işi acentesine ya da sigorta şirketine veriyor ve dönüp bakmıyor. İşte size üzerinde düşünmemiz, çok dikkatli değerlendirmemiz gereken 4 sigorta konusu.

4 SEÇENEK 
Hayatımızın neredeyse her bölümünü sigortalayabiliriz. Ancak her tür kapsam her kişi için doğru değildir. Tüm bu başlıkları kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda enine boyuna düşünmemiz gerek.

1- HAYAT SİGORTASI 
Ailemizin geçimi, biz bu dünyadan ayrılsak da devam edebilmeli. Özellikle borç veya kredi varsa borçlarımızı kapatmak için hayat sigortası ayrıca çok önemli. Borç Varsa: Borcunuz kadar hayat sigortası olmalı. Zaten ev kredisi alırken banka bunu sizden ister... Ama diyelim borcunuz aileye arkadaşa var, o zaman muhakkak kendi inisiyatifinizle yapın. Borç Yoksa: Size bir şey olsa, ailenizin geçimi için kaç sene süreyle kaç para lazım? Bir kişinin 5 yıllık kazancı hayat kaybı ya da sakatlığa karşı sigortalanırsa kendisi ve ailesi bu gelirin kaybedilmesine sebep olan bir duruma adapte olabilmek için en azından 5 yıl kazanıyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 2021 yılı içinde hayat sigortalarında 5 milyar liranın üzerinde bir hasar ödemesi gerçekleştiğini raporladı.

2- SAĞLIK SİGORTASI 
Kendimiz, varsa eşimiz veya çocuklarımız için tıbbi masrafları karşılayacak özel sağlık sigortası ile beklenmedik sağlık harcamalarına daha hazır olmak mümkün. Sigortalı olarak çalışmak çok önemli. Türkiye’de girişimci sayısı da her geçen gün artıyor ve en fazla ihmal ettikleri giderleri sigorta ödemeleri olabiliyor. Aman dikkat.

3- EV SİGORTASI 
Evimizi ve değerli eşyalarımızı kapsayan DASK+konut sigortası. DASK zaten zorunlu ama DASK arsa payı arındırılmış bir bina inşaat maliyeti sigortası, bunu unutmamak gerekir. Hem konut inşaatımızın DASK’ın kapsamının üzerinde olan kısmını hem de içindeki eşyalarımızın değerini (bunların DASK ile hiç alakası yok) düşünmemiz gerek.

4- ARAÇ SİGORTASI 
Arabamızı korumak için trafik sigortası+kasko sigortalarında bile yüzde 100’ü yakalayabilmiş değiliz. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.