TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da ilk evini alacaklar dikkat! Türklere ucuz konut kredisi!

Hesssen Eyaleti'nde yaşayan 350 binden fazla Türk vatandaşını desteklemek amacıyla Almanya'da yapılan son dakika açıklamasında konut krizinin çözüleceği duyuruldu. Almanya'nın Hessen Eyaleti, genç çiftleri ev sahibi yapmak için 'ilk evini alanlara' ev ödeneği sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Almanya’da ilk evini alacaklar dikkat! Türklere ucuz konut kredisi!

Almanya, ilk evini alacak Türk vatandaşlarına yönelik bir destek programını duyurdu: 30 bin Euro'luk bir yardım. Bu önemli adım, özellikle dar gelirli aileleri desteklemek ve konut krizini çözmek amacıyla yapıldı. Hesssen Eyaleti'nde yaşayan 350 binden fazla Türk vatandaşı bu destekten faydalanacak.

almanyadan türklere konut kredisi

Hessen, özellikle dar gelirli ailelerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olarak biliniyor ve ailelerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri konut eksikliği. Almanya hükümeti, bu sorunu çözmek için ev ödeneği adı altında bir yardım programı başlattı. Karar, eyalet hükümeti tarafından alındı ve 1 Mart 2024 tarihinden itibaren ev alan herkese 30 bin Euro destek ödemesi yapılacağı belirtildi.

Almanya’da ilk evini alacaklar dikkat! Türklere ucuz konut kredisi!

Bu destekten yararlanmak için gelir seviyesi veya evin fiyatı gibi kriterler aranmayacak. Tek gereken şey, kişinin ilk evini alıyor olması. Bu destek, ev sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak bireylere yönelik. Her ev alacak Türk aileye, karı koca başına 10'ar bin Euro olmak üzere toplamda 20 bin Euro, 18 yaşındaki her çocuk için ise 5 bin Euro ödeme yapılacak.

Ayrıca, bu kampanya kapsamında ev alacaklara devlet bankalarından düşük faizli kredi imkanı da sunulacak. Bu adım, Türk vatandaşlarının konut sahibi olmalarını desteklemek ve yaşadıkları konut krizine çözüm bulmak için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.