TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İduğ ‘borçsuz belediye’ demişti: Eşki rakamla konuştu İduğ’un sözleri boşa düştü

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyenin önceki dönem belediye başkanı Mustafa İduğ’un belediyenin mali durumuna ilişkin ‘borçsuz belediye’ sözlerine rakamlarla yanıt verirken İduğ’un sözlerini boşa düşürdü

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:07
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İduğ ‘borçsuz belediye’ demişti: Eşki rakamla konuştu İduğ’un sözleri boşa düştü

31 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatalarını alan belediye başkanları hızla görevlerine başlarken yeni dönemde en çok merak edilen hususlardan biri de belediyelerin mali yapıları ve başkanların mali açıdan nasıl bir belediye devraldığı oldu.

Mevcut ekonomik kriz belediyeleri de vururken birçok belediye gelir gider dengesini yakalamakta zorluk çekerek ağır borç yükünün altına girmişti.

Mali yapı açısından İzmir’de en çok dikkat çeken belediyelerden biri Bornova Belediyesi olurken belediyenin önceki dönem başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nin mali açıdan en güçlü belediye olduğunu söylerken sıklıkla borçsuz bir belediye bırakacağını da ifade etmişti.

Öte yandan; Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyenin mali durumuna ilişkin rakamlarla açıklama yaparken İduğ’un sözlerini boşa düşürdü.

KASADAKİ PARA EKSİ 20 MİLYONA GİDİYOR

Belediyenin ödemelerinin yapılmasıyla birlikte kasanın eksiye düştüğünün altını çizen Eşki, seçim öncesinde çizilen mali tablonun gösterildiği gibi olmadığını belirterek “Bornova Belediyesi, 20-25 yıldır borcu olmayan bir belediye. Mustafa İduğ’dan önce de öyleydi. Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Bana kasada 200 milyon var dendi. Ben kasada para tutmayacağım. Bir yurt inşaatı var. Onun hak edişleri ödendiğinde geriye 8 milyon kalıyor. Bor-Bel ve birkaç müdürlüğün borçları toplanınca kasadaki para eksi 20 milyona gidiyor. Tablo görünen gibi değil. Keşke kasada 200 milyon parayla devralsaydık ve çok daha büyük işler yapsaydık. Bu, bizi İzmir’deki en kuvvetli belediye konumunda tutuyor. Bizde gelir getirici etmen çok. Şansımız 4 yıldır seçim yok. Seçimsiz bir döneme doğru gidiyoruz. O nendeler gelir getirici etmenleri çok daha kolay bir şekilde yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.