TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti'den Güzelbahçe Belediyesi'nin ikinci kez ihaleye çıkmasına tepki

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir ve Meclis Üyeleri Halil Durankuş ile Sadık Soykan,  Güzelbahçe Belediyesi’ne ait inşaat halindeki dairlerinin ikinci kez ihaleye çıkartılma hazırlığında olan Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti'den Güzelbahçe Belediyesi'nin ikinci kez ihaleye çıkmasına tepki

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir ve Meclis Üyeleri Halil Durankuş ile Sadık Soykan,  Güzelbahçe Belediyesi’ne ait inşaat halindeki dairlerinin ikinci kez ihaleye çıkartılma hazırlığında olan Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye tepki gösterdi. Başkan Demir, ‘’Kamu kaynaklarının doğru ve şeffaf bir şekilde kullanılması, her Belediye Başkanının sorumluluğu altındadır. Güzelbahçe Belediyesi'nin bu tür uygulamaları, güveni sarstığı gibi, yerel yönetimin temel amaçlarına da zarar vermektedir.’’ dedi.

Güzelbahçe Belediyesi, 2022 Ağustos ayında kat karşılığı verdiği arsasında, kendisine ait olan 4 daireyi, inşaat çalışmaları yüzde 30 seviyesindeyken, 2022 Aralık ayında ihaleye çıkarmak istemiş, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in itirazları sonrası, ihaleye çıkmaktan vazgeçmişti. Aradan geçen 9 ay sonra, inşaat henüz tamamlanmadan, Güzelbahçe Belediyesi, tekrardan taşınmazları ihaleye çıkarma kararı aldı. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, alınan karara tekrar sert çıkarak, ‘’Güzelbahçe Belediyesi'nin kat karşılığı verdiği arsada, kendi mülkiyetinde olan dairleri inşaat bitmeden ikinci kez satmak için ihaleye çıkması, abesle iştigaldir. 2022 Aralık ayında, inşaat henüz yüzde 30 seviyelerindeyken, belediye mülkiyetindeki daireleri satış yapmak için ihale kararı almıştı. Biz o zaman da buna karşı çıktık ve kamu zararı olacağını, dairelerin tamamlanması ile belediyemizin mülkiyetlerinden daha fazla gelir elde edebileceğini söylemiştik. Zorla da olsa bu karardan Belediye Başkanı Mustafa İnce dönmüştü. Bugün görüyoruz ki, kaba inşaatı tamamlanmış ama hala anahtar teslim edilmemiş, ince işçiliğin devam ettiği inşaat halindeki dairleri tekrar satışa çıkardığını öğrendik. İlçemize kalıcı bir eser bırakmayan bu belediyecilik anlayışı, elde olan belediye taşınmazlarını da elden bir an önce elden çıkarmanın peşine düşmüş. Daha önce söylediğimiz gibi ‘Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?’ Kamu kaynaklarının doğru ve şeffaf bir şekilde kullanılması, her Belediye Başkanının sorumluluğu altındadır. Güzelbahçe Belediyesi'nin bu tür uygulamaları, güveni sarstığı gibi, yerel yönetimin temel amaçlarına da zarar vermektedir. Bizler, Güzelbahçe halkı olarak, bu skandalı yakından takip ediyoruz. Satış kararından vaz geçilmesini ve Güzelbahçeli hemşehrilerimizin emaneti olan Belediye mülklerinin en verimli şekilde kullanılmasını temenni ediyoruz." dedi.

ikinci kez ihale hazırlığı yaptığı inşat (3)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: AK Parti Muğla İl Başkanlığına saldırı 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.