TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

31 Mart’ın gölgesinde… Kadın nerede?

Belediye başkan adaylarını açıklayan Deva Partisi, KADER’in hedefinde: “Toplamda 125 aday arasında sadece ve sadece 17 kadın aday bulunuyor. Biz kadınlar eşit temsil talep ediyoruz.”

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 14:59
Kaynak: GURBET YAVUKLU
31 Mart’ın gölgesinde… Kadın nerede?

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Belediye başkanlıkları için aday adayları başvuruda bulunurken, muhtar ve meclis üyesi adayları da öne çıkmaya başladı. Süreç içerisinde kadınların varlığı da tartışılırken, sivil toplum örgütleri kadınların siyasetteki rolünü yetersiz buldu.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) de bu anlamda açıklama yapan kurumların başını çekiyor. Bu kez hedefine belediye başkan adaylarını açıklayan Deva Partisi’ni alan KADER, “Kadın nerede?” diye sordu.

kader

SADECE 17 KADIN ADAY BULUNUYOR

KADER’in X platformu üzerinden yaptığı paylaşım şöyle: “Deva Partisi'nin bugüne dek açıklanan kesinleşmiş belediye başkanı adayları listesinde, toplamda 125 aday arasında sadece ve sadece 17 kadın aday bulunuyor. Biz kadınlar eşit temsil talep ediyoruz. Bu sebeple de bu listeye bakıp soruyoruz: 125:2= 62, 62-17= 45… Kadın nerede?

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.