TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzülebilir Körfez adımı halkın kantarına çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yüzülebilir Körfez” vaadi için önemli bir adım olan “Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı Projesi” halkın kantarına çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüzülebilir Körfez adımı halkın kantarına çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019 seçim vaatleri arasında yer alan “yüzülebilir Körfez” vaadi için geçtiğimiz günlerde önemli bir adım atılmıştı.

Kentteki arıtma tesissilerinin yeterliliği büyükşehir meclisinde tartışma konusu olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, sorumluluğundaki “Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi”nin kapasite artışı için geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Bölgede artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için başlatılan proje, halkın kantarına çıkacak. Proje için 30 Kasım Perşembe günü Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecek.

projealanikörfezzz

PROJENİN DETAYLARI…

Proje raporunda; 2002 yılında faaliyete geçen 15 bin metrekare yüzölçümlü alanda kurulu tesisin mevcut kapasitesinin günlük 21 bin 600 metreküp olduğu belirtildi.

Güzelbahçe kentsel alanı ile Narlıdere Askeri Birlik Alanı’nda yaşayacak nüfusunda atık suyunu arıtacak şekilde tasarlanmış ve inşa edilen tesisin kapasite artışına gerekçe olarak ise öngörülen nüfus artışına yetersiz kalacak olması gösterildi.

Bölgede 2045 yılında 253 bin 16 kişi, 2060 yılında ise 312 bin 507 kişilik nüfus öngörülürken kapasitenin de bununla doğru oranda artırılacağı belirtildi.

Raporda konuya ilişkin, “Mevcut Güneybatı İBAAT 2045 yılı nüfus projeksiyonu olan 253.016 kişi, 2060 yılı için hesaplanan 312.507 kişilik nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamayacağı için Tesisinin Kapasite Artışına Yönelik (AAT kapasitesi 2045 yılı için 58.447 m3 /gün olacak, 2060 yılı için 72.189 m3 /gün’e çıkacaktır) yapılan çalışmalarda teknoloji dönüşümüne de gidilerek mevcut tesise 3 adet Membran Biyo-Reaktörler (MBR) eklenmesine ve mevcut tesiste yer alan 2 adet son çökeltim havuzunun ise sökülerek kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzdiham çıktı: İzmir'de 'Özel' rezillik!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.