TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz geldi sebze, meyve fiyatları düşüşe geçti

Son günlerde gündem konusu olan sebze meyve fiyatları yaz aylarının gelmesiyle düşüşe geçti, vatandaşların pazar tezgahlarından şikayetleri azaldı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yaz geldi sebze, meyve fiyatları düşüşe geçti

KEMAL ÖZKURT - ÖZEL HABER
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte  manav tezgahlarında yeni mahsüller yerlerini aldı sebze ve meyve fiyatlarında ise düşüş yaşanmaya başladı. Ülkemizde yaşanan olaylar ve yüksek enflasyon sebebiyle tüketicin belini büken sebze meyve fiyatları,yaşanan düşüşle birlikte hem esnafın hem de vatandaşın tekrardan yüzünü güldürmesi bekleniyor. İzmir Çankaya'da manavcılık yapan Mehmet Bülek, 20 yıldır bu işte olduğunu ve fiyatların geçen yıllara oranla normal,hatta daha düşük olduğunu belirtti. 

"FİYATLAR GAYET NORMAL"
Yeni mahsül olan eriği geçen yıl 120 TL'den sattıklarını bu yıl ise 60 TL'den tezgaha koyduklarını söyleyen Bülek, "Önümüzdeki haftalarda bu fiyatların 25- 30 TL bandına düşmesini bekliyoruz. Ben mevsimi olmayan ürünleri tezgaha koymuyorum.  Çünkü hem çok pahalı oluyor hemde tadı tuzu olmuyor. Vatandaşlardan bazıları en başta soğan olmak üzere bazı ürünlerin fiyatlarına tepki gösteryor ama soğan da 20 TL'ye kadar geriledi ve daha düşeceğine inanıyorum" dedi.



MEVSİM DIŞI ÜRÜNLERİN FİYATLARI YÜKSEK OLUR
Sebze meyve fiyatlarını asgari ücretler karşılaştırdığında normal olduğunu dile getiren Bülek, "Geçen yılların asgari ücretlerine bakıldığında ben fiyatları çok normal buluyorum. Sebze ve meyve mevsimlik ürünlerdir. Örneğin kışın 70 TL'ye sattığımız biberi şu anda 50 TL'ye bulabilirsiniz. Bir hafta sonra gelin bu fiyat dahada düşecektir. İnsanlar enflasyonu, sebze, meyve fiyatarını çok abartıyor. Mevsim dışı ürünlere talep ettikleri içiin fiyatları yüksek buluyorlar. Mevsim dışında insanların sebze ve meyve tüketmemesi gerekiyor" diye konuştu. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.