TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanarak katledilen Suriyeli işçilerin davası mütalaa için ertelendi

İzmir’de 3 mülteci işçinin yanarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada yargılanan tutuklu sanık Kemal Korukmaz yeniden hakim karşısına çıktı. Bugünkü duruşmada açıklanması beklenen mütalaa savcının sağlık sorunları nedeniyle okunmadı

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yanarak katledilen Suriyeli işçilerin davası mütalaa için ertelendi

İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki bir beton şirketinde çalışan Suriyeli 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish, 16 Kasım 2021’de kaldıkları işyerinde gece uyku halindeyken yanarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Tutuklu sanık Kemal Korukmaz hakkında hazırlanan iddianamede savcı, “tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, “taksirle mala zarar vermek” suçundan ise 6 yıla kadar hapis isteminde bulunmuştu. Davanın dördüncü duruşması bugün İzmir Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Kemal Korukmaz, taraf avukatları ve mülteci alanında çalışan dernek temsilcileri katıldı.

çağla dava

“DİNLENMEYEN ŞAHISLAR VAR”

Davada başka kişilerin de dinlenmesini talep eden tutuklu sanık Kemal Korukmaz, “Dinlenilmeyen şahıslar var işyerinde çalışan onların dinlenmesini istiyorum. Burada çalışan 5 Gürcü ile hiçbir şey araştırılmadı. Onlar oradaydı ne biliyorlarsa onlar biliyorlar. Olay anında oradalardı. Olay anında ben orada değildim. Ama öncesinde ordaydım. Sorgulanırlarsa bu işin nasıl yapıldığı ortaya çıkacak” dedi. Sanığın başka tanıkların dinlenmesine ilişkin talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Sanık avukatı ise dosyada gerekli delillerin toplandığını belirterek tahliye talep etti. Tutuklu sanık Kemal Korukmaz da, “Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

DAVA 10 OCAK’A ERTELENDİ

Bugünkü duruşmada açıklanması beklenen esas hakkındaki mütalaa, savcının sağlık sorunları nedeniyle okunmadı. Savcı mütalaa verilmesi için ek süre talep ederken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, davayı 10 Ocak 2024 tarihine erteledi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti meslektaşlarını bir araya getiriyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.