TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzaktan eğitimin gölgesinde öğrenciler: “Ciddiyetsiz, plansız ve kabul edilemez”

YÖK’ün 3 Nisan itibariyle gerçekleşecek olan üniversitelere ilişkin eğitim kararını değerlendiren Başkan Vardal, “Ciddiyetsiz, plansız ve kabul edilemezdir. Uzaktan eğitimde ısrarcı olmak bu gerçekleri yok saymak anlamına gelmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 09:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uzaktan eğitimin gölgesinde öğrenciler: “Ciddiyetsiz, plansız ve kabul edilemez”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA / ÖZEL HABER  

Kahramanmaraş depreminin ardından üniversitelerde bahar dönemi için uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Üniversitelerle ilgili değerlendirme kararının Nisan ayında yeniden ele alınacağı daha önce duyurulmuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, yeni bir açıklama yaparak 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini kamuoyuna duyurdu.

Yaşanan gelişme öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin tepkisine yol açarken bir eleştiri de Eğitim- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal’dan geldi. Öğrencilerin inisiyatifine bırakılan eğitim hakkının yaşam bulabilmesinin temel koşulunun yüz yüze eğitim olduğunu vurgulayan Vardal, “YÖK’ün söz konusu kararı, ciddiyetsiz, plansız ve kabul edilemezdir. Uzaktan eğitimde ısrarcı olmak bu gerçekleri yok saymak anlamına gelmektedir” çıkışında bulundu.

BİLİNÇLİ VE SİYASİ BİR TERCİH

Başkan Vardal, sözlerine şöyle başladı: “YÖK, 30 Mart günü yaptığı açıklamasında üniversitelerde devam zorunluluğu aranmadan hem uzaktan eğitim hem de yüz yüze eğitim yapılacağını duyurmuş, eğitim ve öğretime dair tüm hazırlıkların 3 Nisan 2023 tarihine kadar tamamlanıp başlanacağını belirtmiştir. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin faciaya dönüşmesine yol açanlar, depremden etkilenenler için KYK yurtlarını boşaltmış, uzaktan eğitim kararı almış ve üniversiteleri sessizliğe mahkûm etmiştir. YÖK’ün deprem sonrasında aldığı kararların sağlam gerekçelerden yoksun olduğu bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bir yandan depremden etkilenen yurttaşların kullanımına açılabilecek çok sayıda sosyal tesis, otel, konut varken ilk tercihin KYK yurtları olması bilinçli ve siyasi bir tercihtir. Diğer yandan pek çok kentte KYK yurtlarının boş olduğu da anımsandığında, alınan kararların güncel gelişmeleri de dikkate almadığı açıkça görülmektedir.”

CİDDİYETSİZ, PLANSIZ VE KABUL EDİLEMEZ!

“Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutamaz” ifadelerine dikkat çeken Vardal, “Eğitim hakkının yaşam bulabilmesinin temel koşulu yüz yüze eğitimin yapılmasıdır. Üniversiteler sadece bilimsel eğitim ve öğretimin yapıldığı mekânlar değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyalleşme alanı ve bu sosyalleşmenin de bir öğrenme alanı olarak tarif edildiği yerlerdir. ‘Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim yapacağız, bunu da 3 gün içerisinde başlatacağız’ diyen YÖK’ün söz konusu kararı, ciddiyetsiz, plansız ve kabul edilemezdir. Uzaktan eğitimde ısrarcı olmak bu gerçekleri yok saymak anlamına gelmektedir” çıkışında bulundu.

Başkan Vardal, son olarak, “Sendikaların, belediyelerin, demokratik kitle örgütlerinin ve üniversite bileşenlerinin katılımıyla kapsamlı bir planlama yapılarak belirsizliklerin önüne geçilmesi, yaralarımızın hızla sarılması ve yüz yüze eğitime başlanması mümkündür. İhtiyacımız olan ise bunu yapacak irade, ciddiyet ve planlamadır” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.