TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TTB’den mesleki dayanışma

TTB’den asistan hekimlerin ağır çalışma koşulları ile ilgili Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na yazı: “Gerekli hassasiyet ve mesleki dayanışmayı göstereceğinize olan inancımızla…”

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 11:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TTB’den mesleki dayanışma

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıpta uzmanlık öğrencilerinin çalışma koşulları ile ilgili şikayetler üzerine 13 Eylül 2023 günü fakülte dekanlığına bir yazı yazarak sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Tıpta uzmanlık öğrencilerinden, 36 saate varan çalışma saatleri olduğu, nöbet ertesi izin hakkının kullandırılmadığı, kullandırılması halinde ücret kesintisine gidildiği, yasal sınırın üzerinde çalışmanın dayatıldığı gibi bildirimler yapıldığının aktarıldığı yazıda sağlık alanındaki çalışma düzeninin çerçevesi hatırlatıldı.

VEFAT EDEN DR. ŞEN UNUTULMADI

Dr. Rümeysa Berin Şen’in 23 Ekim 2021’de Ankara Şehir Hastanesi’ndeki 36 saatlik nöbetinden çıktıktan sonra trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdiği hatırlatılan yazıda şu ifadeler yer aldı: “Yasalarla da güvence altına alınan çalışma ve eğitim haklarından yararlanmanın önündeki engelleri aşmak için Birliğimizden talep edeceğiniz her türlü işbirliğine açık olduğumuzu; tıbbi deontoloji ve mesleki etik ilkelere aykırı haller durumunda Birliğimiz ve bağlı oda kurullarımıza başvuru yapılması hâlinde de gerekli disiplin soruşturmalarının yürütülebileceğini tarafınıza bir kez daha iletmek isteriz. Fakültenizde eğitim ve çalışma hakkı ihlallerinin oluşmaması ve varsa hızla çözülmesi için ilgili anabilim dallarının uyarılması konusunda gerekli hassasiyet ve mesleki dayanışmayı göstereceğinize olan inancımızla saygılar sunarız.”

Yazının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.