TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tohum Platformu’ndan ‘ekmeğe zam’ iddiası

Tohum Platformu’ndan tüketiciyi etkileyecek iddia… Seçimin ardından ekmeğe zam yapılacağını ile süren Platform, büyük bir zam baskısının olduğunu kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tohum Platformu’ndan  ‘ekmeğe zam’ iddiası

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, buğday fiyatının açıklanmamasının arka planında ekmek zammının yattığını iddia etti. Ataman, fiyatın açıklanması halinde 200 gram ekmeğin 5 liradan 7-8 liraya çıkabileceğini belirtti.

Ekmeğe seçim öncesi zam yapılmasını önlemek amacıyla fiyatın açıklanmadığını söyleyen Ataman, “Asgari ücret, elektrik, doğal gaz ve akaryakıttaki artışlar ekmeğin maliyetini olağanüstü artırdı. Büyük zam baskısı var. Seçimlerden sonra buğday fiyatı da açıklanınca ekmeğe zam kaçınılmaz olacak, 200 gram ekmeğin fiyatı 7 hatta 8 TL'ye çıkabilir” açıklamalarını gündeme getirdi.

mine ataman

ZAM KAÇINILMAZ OLACAK!

Ataman ekmek maliyetinin yüzde 35'inin undan kaynaklandığını, buğday alım fiyatının 10,5 lira ve üzerine çıkmasıyla birlikte TMO destekli unun bile ekmeğin 7-8 liraya çıkmasını önleyemeyeceğini söyledi. Ataman, zamlı unun ekmek zammını tetikleyeceğini belirtirken, “TMO ekmek fiyatlarının daha fazla yükselmemesi için fırınlara halen devlet destekli uygun fiyatlı un veriyor. Ancak yeni buğday fiyatının açıklanmasıyla tüm dengeler hızla yukarı yönlü değişecek, zam kaçınılmaz olacak. Bu nedenle ekmeğe gelecek zammı geciktirmek için fiyatın açıklanmadığını düşünüyoruz” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.