TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB’dan İnciraltı çıkışı: Yine seçim, yine umut tacirliği!

İzmir’de uzun yıllardır çözülemeyen İnciraltı planları konusu yeniden gündeme gelirken TMMOB’dan önemli bir açıklama geldi. Açıklamada siyasilerin İnciraltı bölgesini seçim malzemesi haline getirerek ‘umut tacirliği’ yaptığının altı çizildi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TMMOB’dan İnciraltı çıkışı: Yine seçim, yine umut tacirliği!

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

İzmir’de uzun yıllardır kent gündeminde yer alan İnciraltı’nın planlanması konusu siyasilerin açıklamaları ile yeniden konuşulmaya başlarken konuya ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan (İKK) çarpıcı bir açıklama geldi. Siyasi partilerin İnciraltı bölgesi ile ilgili açıklamaların ‘umut tacirliği’ olduğunun altının çizildiği açıklamada 12 maddede yapılması gerekenler sıralandı. Açıklamada, “Halkımızın geleceğini tehlikeye atacak hiçbir kent suçuna karşı sessiz kalmayacak, toplumun ortak yararı için mücadelemize inatla devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İnciraltı’nın tarımsal potansiyeli dikkate alınarak, bölgedeki hak sahiplerinin sürdürülebilir bir şekilde arazilerinden gelir elde edebilecekleri bir uygulama kararında TMMOB`a bağlı odalar olarak tüm desteği vereceğimizi, ancak bölgede yapılacak ranta yönelik tüm uygulamaların da karşısında mücadeleyi kamu yararı, kent ve İzmirli yurttaşlarımız için büyüteceğimizi kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. Siyasi partilerin adaylarını, kentin korunması gereken alanları üzerinden rant yarışına girmek yerine başta depremsellik olmak üzere kentimizin hali hazırda sahip olduğu diğer ivedi sorunlarına kamu yararı çerçevesinde çözümler için çaba harcamaya davet ediyoruz. Sonuç olarak; faili kim olursa olsun, Anayasa’nın 135. maddesinde TMMOB’a tanımlanan yetki ve görevler kapsamında halkımızın geleceğini tehlikeye atacak hiçbir kent suçuna karşı sessiz kalmayacak, toplumun ortak yararı için mücadelemize inatla devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.