TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tartışmalı ‘S Plaka’ krizinde yeni perde

İhalesi iki kez iptal edilen ve kentte tartışmalara neden olan ‘S plaka’ ihalesinde yeni gelişme yaşanırken Büyükşehir yeniden ihaleye çıkma kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 15:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tartışmalı ‘S Plaka’ krizinde yeni perde

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, geçtiğimiz aylarda ‘tedbirli kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edilen CHP’li meclis üyesi İbrahim Özkara’nın istifası okunarak onaylandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda Gaziemir’de 2009-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol dönemine ilişkin ‘rüşvet’ iddialarını ortaya atan Gaziemir Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın partiden istifa ettiği öğrenildi. Özkara’nın ‘rüşvet’ iddialarının ardından Gaziemir Belediyesi eski Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Elif Becek ve önceki dönem meclis üyeleri, Özkara hakkında İl Başkanlığı’na dilekçe vermiş ve Özkara, geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Yönetim Kurulu kararıyla ‘tedbirli kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edilmişti.

İl Disiplin Kurulu’na ifadeye çağrılan Özkara’nın “tedbirli kesin ihraç” kararının kaldırılması için önce İl Disiplin Kurulu’na başvurduğu, kurulun Özkara’nın talebini reddetmesinin üzerine Özkara’nın kararı CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’na taşıdığı ifade edilmişti. YDK’nın da Özkara’nın “tedbirli kesin ihraç kararının kaldırılması talebini” reddetmesi üzerine Özkara’nın bugün sabah saatlerinde partisinden istifa ederek, istifa dilekçesini sunmuştu.

YERİNE İSİM BELİRLENDİ

Öte yandan; oturumda Özkara’nın üye olduğu komisyonlarda Özkara’dan boşalan yere gelecek isimler de belirlendi. Özkara’nın üye olduğu Tüketiciyi Koruma Komisyonu’na Sevgi Kandemir ve Mehmet Maltepe komisyonda boşalan koltuklara seçildiler.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKNALIÜI_İLKSES

S PLAKA’DA YENİ GELİŞME

Oturumda ayrıca geçtiğimiz aylarda kentte gündem olan ‘S Plaka’ konusu da gündeme geldi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Ulaşım Ana Planı çerçevesinde S plakalı servis aracı sayısını artırmak için 2020 yılında ihaleye çıkılması kararı almış ancak ihale, Servisçiler Odası İzmir Şubesi mevcut Başkanı Erdem Mert’in konuyu yargıya taşıması nedeniyle ‘Meclis kararı’ olmadığı gerekçesi ile iptal edilmişti. Ardından ikinci ihaleye çıkılırken ikinci ihale de ‘Encümen onayı olmadığı’ gerekçeleri ile iptal edilmişti. İptal kararının ardından plaka sahiplerinin plakaları iptal edilirken, Mart ayında plakalarının el konulmasına 1 ay kala S plaka mağdurları ses yükseltmişlerdi.

splaka_ilkses

Öte yandan konu; meclis oturumda komisyonlardan gelen önergeler kapsamında yeniden gündeme geldi.

Alınan karar kapsamında 400 adet S Plaka için yeniden ihaleye çıkılmasına Cumhur İttifakı’nın ret oylarına karşılık Millet İttifakı’nın evet oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

Kabul edilen önerge gündemde şu ifadelerle yer aldı:

“23/03/2021 tarih ve 211/144 sayılı UKOME Genel Kurul kararının gereğini yerine getirebilmek amacıyla; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun Madde-64 ''Kiraya verilecek taşınır ve taşınmaz malların kira süresi, on yıldan çok olamaz.'' hükümleri ile Danıştay 13. Dairesinin 21/11/2022 tarihli 2022/1828 E. 2022/4296 K. sayılı Kararı ile dava konusu edilmiş olan Belediyemiz 25/03/2021 tarihli ve 207 sayılı Encümen Kararının iptal edildiği dikkate alınarak; ''S'' Plakalı araç sayısının arttırılmasına ilişkin alınan 2021/144 No.lu UKOME Genel Kurul Kararı kapsamında 400 adet ''S'' Plakanın ihale yoluyla dağıtılması ve kullanım süresinin belirlenmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk Komisyonları Raporu.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.