TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım Kredi’de ete fahiş zam!

Halkın uygun fiyatlı gıda ve et erişimi için merkezi hükümet tarafından açılan Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ete yüksek oranda zam geldi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım Kredi’de ete fahiş zam!

TENZİLE AŞÇI - ÖZEL HABER
Uzun süredir devam eden ve geçtiğimiz yıldan itibaren yüksek enflasyon ve aşırı pahalılıkla iyiden iyiye kendini hissettiren ekonomik krizin artçıları devam ediyor.
Seçim öncesinde bir süre durulan ürün fiyatları seçimin hemen sonrasında zam tufanı olarak geri geldi. Milyonlarca vatandaş temel yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelirken dünden itibaren iğneden ipliğe her ürüne art arda zamlar gelmeye başladı. Süt, peynir, sebze ve meyve gibi temel gıda maddelerine dahi ulaşamayan vatandaşlar için et tüketimi ise lüks haline geldi.
Öte yandan; vatandaşlara uygun fiyatlı ürün ve et sumak için faaliyete geçirilen Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde de zam tufanı başladı.
Bazı temel gıda ürünlerinde yapılan indirimlerin yanında kırmızı et ve yan ürünlerinde fahiş zamlar uygulamaya başlandı.

KAVURMAYA YÜZDE 50 ÜZERİ ZAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Ayı’nda Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılacağını duyurduğu Et Süt Kurumu’nun uygun fiyatlı etleri İzmir’e gelmezken kooperatif marketlerinde satılan kooperatifin kendi etlerine de bir süre önce büyük oranda zam geldi.
Nisan ayında 330 liraya satılan kavurma etin kilogram fiyatı yüzde 57 oranında zamlanarak 519,90 liraya yükseldi. 
Öte yandan; geçtiğimiz ay 82,50 lira olan 400 gram dana kıymanın fiyatı ise yüzde 15 oranında zamla 94,90 liraya yükseldi.
Marketlerde tavuk ve tavuk ürünlerinin fiyatlarında da değişiklik olurken zamlar yüzde 3-5 bandında kaldı.

tarım kredi
Önceki fiyat


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.