TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hilal Susuz: “Şüpheli kadın ölümleri arttı”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Üyesi Susuz, “Toplumu oluşturan kesimin yüzde 50’si kadın ve modern yaşama hakkını istiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hilal Susuz: “Şüpheli kadın ölümleri arttı”

SEVAL ASLAN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Sultan Gümüş Kaya İle Birinci Sayfa programına katıldı. Her fırsatta dile getirdikleri İstanbul Sözleşmesini tekrar hatırlatan Susuz, sözleşmeden çekildikten sonra şüpheli kadın ölümlerinin arttığını vurguladı. İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine ilişkin de konuşan Susuz, “Bizler her sabah kadın cinayeti işlensin istemiyoruz. Toplumlar değişiyor, kültürler değişiyor. Dünya artık modern bir dünya, dünyadaki kadınlarda modern haklarına ulaşmak istiyor. Türkiye’de de kadınlar modernleşen haklarına ulaşmak istediği için şiddete uğruyor. Cinsiyet eşitsizliğinin hala daha sürdüğü bir toplumu artık kadınlar istemiyor. Bu yüzden de İstanbul Sözleşmesi şart. Toplumu oluşturan kesimin yüzde 50’si kadın ve modern yaşama hakkını istiyor. Bunu sağlayacak olan şey de toplumsal cinsiyet eşitliği. İstanbul Sözleşmesi de bu eşitliğin temeline dayanır. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi çok önemli bizim için… Kadını sadece aile içinde tanımlamakta ısrarcılar. Kadın çocuk doğurur, yemek yapar, devlet istediği zaman istihdam yaratır anlayışı mevcut. İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına bile tahammülümüz yoktu. Bu sözleşme kadınların yaşam hakkının bir garantisi” dedi.

SANDIKTA CEVAP VERECEKTİR

Katillerin İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmadığını bildiğini söyleyen Susuz, şüpheli kadın ölümlerinin arttığını belirtti. Susuz, “Biz yıllardır ideolojisi ne olursa olsun, isterse dünyanın en kötü insanı olsun cinsiyetinden dolayı öldürülen kadınlar için mücadele ediyoruz. ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılsın’ diyen kadınlar için de mücadele ediyoruz” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.