TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su kabağının New York yolculuğu

Yıllardır hobi amaçlı su kabağından yaptığı lambaları satarak kendisine ek gelir sağlayan emekli öğretmen Hüsnü Şimşekyılmaz büyük bir başarıya imza atarak eserlerini yurtdışına satmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 09:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Su kabağının New York yolculuğu
ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER
Yaz aylarını Çandarlı’da ailesiyle birlikte geçiren emekli öğretmen Hüsnü Şimşekyılmaz, edindiği hobiyle kendisine ek kazanç sağlıyor. Yıllardır hobi amaçlı yaptığı su kabaklarına Çandarlı’nın küçük bir pazarında satarak ek gelir elde eden Şimşekyılmaz, şimdilerde gelen talep doğrultusunda eserlerini Avrupa’dan Amerika’ya birçok ülkeye satıyor.

EVİNDE ÜRETİYOR
Eserlerini evinin bahçesinde birkaç alet edavat sayesinde üreten Hüsnü Şimşekyılmaz, yaptığı işlere talebin yoğun olduğunu söyledi. Şimşekyılmaz, “Kabak sanatına yönelmem; İstanbul’dan baldızımın süslenmiş bir kabak yollaması ile gerçekleşti. Kabağın cazibesiyle kendimi onlara adanmış olarak gördüm. Kendimi geliştirerek acemilik, kalfalık, ustalık aşamalarına geldim. Tabii bu olay 4 yıl sürdü. Bugüne kadar yaptığım kabak sayısı 3 bini buldu. Bu kabakların birçoğu Menemen, İzmir, Almanya, Amerika, İngiltere’ye gitti. Amerika’ya ilk gönderdiğim kabak üzerinde Amerikan bayrağı motifi vardı. Bu motifi görenler benden birtakım isteklerde bulundular” dedi.

PROFESYONEL OLDU
Amatör olarak bu işe başladığını kaydeden Şimşekyılmaz, “Yaptığım işte artık profesyonel oldum. Ürettiğim kabaktan lamba sayısı 3000’leri buldu. Yaptığım işten haz alıyorum. Amatör olarak başladığım işte ürettiklerimin parasının çıkması için satmaya başladım. Yoğun ilgi gördü. Biz de üretmeye devam ettik. Satıyoruz. Fiyatları işçiliğine göre değişiyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.