TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#su kabağı

su kabağı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, su kabağı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Aşklarını işledikleri "su kabakları"nı eşlerine hediye ettiler Haber

Aşklarını işledikleri "su kabakları"nı eşlerine hediye ettiler

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde su kabağı oymacılığı kursuna katılan 30 kadın kursiyer, su kabağına işledikleri fotoğraflar ve sevgi sözcükleriyle yaptıkları eserleri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eşlerine hediye etti.İlçe Halk Eğitim Merkezince, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çok amaçlı salonunda açılan "Su Kabağı Oymacılığı" kursuna katılan 35 yaş üzeri 30 kadın kursiyer, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla aşklarını eserlerinde ölümsüzleştirdi.Kursta yaklaşık bir aydır eğitim alan kursiyerler, fotoğraflar ve sevgi cümleleri işleyerek yaptıkları eserlerini, 14 Şubat'ta hayatlarının aşklarına hediye etti.Kurs eğitmeni Ali Osman Karakuş, AA muhabirine, kadınları üretime kazandırmak, geleneksel el sanatlarını sürdürmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kursun açıldığını söyledi.Kursiyerlerin kısa sürede öğrendikleri su kabağı oymacılığında çok güzel eserler ortaya çıkardığını dile getiren Karakuş, "Bu ayki temamız aşk ve sevgi üzerine. Buradaki kadın kursiyerlerimizden bir bölümü su kabaklarına fotoğraf ve sevgi sözcüklerini işliyor. Bu el emeği ve göz nuru eserlerine eşlerine ve nişanlılarına hediye ediyorlar." dedi.-"Birbirimize renk seçimi konusunda bile yardımcı olmaya başladık"Kursiyer Fulya Bolcal da genelde lamba tarzı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Eşlerimiz için, kabakların üzerine kalp, çiçek, resim ve sevgi figürleri işliyoruz. Çok keyif alarak çalışıyoruz." dedi.Gülay Perçin ise kurstan öğrendiği yöntemle eşine hediye hazırladığına dikkat çekerek, "Eşime çiçek figürleri olan bir lamba hazırladım. Bütün kadınlar, bu tarz kurslara katılarak hem eğlenebilir hem de aile bütçelerine katkı sağlayabilir." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

Hobi olarak başladığı su kabağından süs eşyaları yurt dışından da talep görüyor Haber

Hobi olarak başladığı su kabağından süs eşyaları yurt dışından da talep görüyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - HÜSEYİN ÜNLÜSOY - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 3 yıl önce hobi olarak evinin bir odasında su kabağı oymacılığına başlayan Ali Osman Karakuş, internet üzerinden aldığı siparişlere yetişemiyor.Sandıklı ilçesindeki pancar kooperatifinde işçi olarak çalışan Ali Osman Karakuş, 3 yıl önce internette gördüğü su kabağı oymacılığına merak duymaya başladı.Zaman içinde internet üzerinden bu mesleğin inceliklerini öğrenen Karakuş, hobi olarak evinin bir odasında başladığı su kabağı oymacılığını zaman içinde geliştirdi.Karakuş, açtığı atölyede su kabağından yaptığı kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti gibi süs ve ev eşyalarının internet üzerinden satışını gerçekleştiriyor.Karakuş, yaptığı süs eşyalarını, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da gelen talepler doğrultusunda kargo ile gönderiyor. Ali Osman Karakuş, AA muhabirine, su kabaklarının geçmişte saklama kabı, su tası ve kepçe olarak kullanıldığını ifade etti.Su kabaklarının artık süs eşyası olarak kullanıldığını kendisinin de bu yönde tasarımlar yaptığını anlattı. - Kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti, kalemlik, mumluk yapıyorİlkbaharda diktiği su kabaklarını kasım ayında hasat ettiğini dile getiren Karakuş, şunları söyledi: "Daha sonra kuruması için asıyoruz. Süs eşyası yapımında kullanmak için su kabaklarını yaklaşık bir yıl bekletiyoruz. Kuruduktan sonra sizin hayal dünyanıza göre kabak şekillenmeye başlıyor. Kabaktan aklınıza gelebilecek her şey yapılabilir. Elektrikli lamba, kumbara, vazo, kuş yuvası, şekerlik, ekmek sepeti, kalemlik, mumluk ve değişik dekoratif amaçlı süs eşyaları yapıyorum." Salgın sürecinde aldığı siparişleri yetiştiremediğine dikkati çeken Karakuş, "Güzel fakat zahmetli bir hobi bizimkisi. İnşallah pandemi sürecinin bitiminde atölyemizde kabak işlemeciliği, ahşap oyma, taş boyama ve ahşap yakma kurslarını vermeye başlayacağız." diye konuştu.- "Kargo ile dünyanın her yerine gönderiyoruz"Su kabağından yaptığı süs eşyalarını internet üzerinden Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiğini, ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Karakuş, şöyle dedi: "İnternet üzerinden Türkiye'nin her bölgesinden, yurt dışından da ABD, Almanya ve İtalya gibi ülkelerden sipariş alıyorum. Hem ham madde olarak su kabağı hem de işlenmiş olarak süs eşyası satışı yapıyorum. Pandemi sürecinde talep oldukça fazla. Siparişleri yetiştirmeye çalışıyorum. Babalar Günü, Anneler Günü, Öğretmenler Günü gibi özel günlerde talep daha fazla oluyor. Siparişleri en güzel şekilde hazırlayarak kargo ile gönderiyoruz."

Su kabağının New York yolculuğu Haber

Su kabağının New York yolculuğu

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER Yaz aylarını Çandarlı’da ailesiyle birlikte geçiren emekli öğretmen Hüsnü Şimşekyılmaz, edindiği hobiyle kendisine ek kazanç sağlıyor. Yıllardır hobi amaçlı yaptığı su kabaklarına Çandarlı’nın küçük bir pazarında satarak ek gelir elde eden Şimşekyılmaz, şimdilerde gelen talep doğrultusunda eserlerini Avrupa’dan Amerika’ya birçok ülkeye satıyor. EVİNDE ÜRETİYOR Eserlerini evinin bahçesinde birkaç alet edavat sayesinde üreten Hüsnü Şimşekyılmaz, yaptığı işlere talebin yoğun olduğunu söyledi. Şimşekyılmaz, “Kabak sanatına yönelmem; İstanbul’dan baldızımın süslenmiş bir kabak yollaması ile gerçekleşti. Kabağın cazibesiyle kendimi onlara adanmış olarak gördüm. Kendimi geliştirerek acemilik, kalfalık, ustalık aşamalarına geldim. Tabii bu olay 4 yıl sürdü. Bugüne kadar yaptığım kabak sayısı 3 bini buldu. Bu kabakların birçoğu Menemen, İzmir, Almanya, Amerika, İngiltere’ye gitti. Amerika’ya ilk gönderdiğim kabak üzerinde Amerikan bayrağı motifi vardı. Bu motifi görenler benden birtakım isteklerde bulundular” dedi. PROFESYONEL OLDU Amatör olarak bu işe başladığını kaydeden Şimşekyılmaz, “Yaptığım işte artık profesyonel oldum. Ürettiğim kabaktan lamba sayısı 3000’leri buldu. Yaptığım işten haz alıyorum. Amatör olarak başladığım işte ürettiklerimin parasının çıkması için satmaya başladım. Yoğun ilgi gördü. Biz de üretmeye devam ettik. Satıyoruz. Fiyatları işçiliğine göre değişiyor” diye konuştu.

Balçova’da ‘MOBBİNG’ iddiası Haber

Balçova’da ‘MOBBİNG’ iddiası

FEYZİ MİRHANOĞLU Balçova Belediyesi’nde çalışmakta olan kamu emekçilerinin sendikal tercihleri gerekçesiyle uzun süredir çalışma barışını bozucu nitelikte anti demokratik uygulamalara maruz kaldığını iddia eden TÜM BEL-SEN 2 No’lu Şube Başkanı Zülfü Palut, “Mehmet Ali Çalkaya, emekçilere yönelik anti demokratik demokratik eylemler gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı. KENDİNE BELEDİYE BUL DEMEDİM Mİ? TÜM BELSEN 2 No’lu Şube Disiplin Kurulu üyesi ve Balçova Belediyesi Destek Hizmetleri biriminde memur olarak görev yapan Elif Sarıkaya Şencan’ın 6 Haziran 2014 Cuma günü Balçova Belediyesi Başkanlık katında Başkan Mehmet Ali Çalkaya ile karşılaşmış olduğunu ve belediye başkanının kendisine, “Sen hala burada mısın? Sana kendine belediye bul demedim mi? Senin bu belediye de bulunman beni rahatsız ediyor. Rahat edemiyorum” dediğini iddia eden Palut, bu sözleri hakaret olarak algıladıklarını vurguladı. SİNİR KRİZİ GEÇİRMİŞ Elif Sarıkaya Şencan’ın bu sözlerle uzun süredir açık bir mobbinge maruz kaldığının görüldüğünü vurgulayan Palut, “Belediye Başkanından bu sözleri duyan Şencan odasına gitmiş, ağlamaya başlamış, sinir krizi geçirmiştir. Daha sonra hemen hastaneye kaldırılmış burada psikolojiktravma ve mobbinge tabi tutulduğu belgelenmiş ve doktorlarca bu durumun adli bir vaka olduğu belirtilerek hastane polisi devreye sokulmuş kendisi birde bunun üzerine ifade vermiştir. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan şikayetçi olan Şencan depresif nöbet geçirdiği gerekçesiyle psikolojik destek görmeye başlamış ucu açık olmak üzere 10 gün rapor verilmiştir” dedi. PERSONEL BANA OY VERMEDİ İDDİASI Sendika olarak Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile görüşmek istediklerini ancak Belediye Başkanı’nın görüşmenin başında kendilerine yüksek ses ve öfkeyle yaklaştığını iddia eden Palut, “Bu seçim sürecinde personelden hiç kimsenin kendisine çalışmadığını, kendisine oy vermediğini, seçimi CHP’nin değil, kendisinin kazandığını, Tunceli’leri, Kürtleri ve Alevileri işe aldığını, fakat Tunceliler’in, Alevilerin, Kürtlerin kendi aleyhine çalıştığını, seçimi tek başına kazandığını personelin çoğunun başka siyasi partilere çalıştığını ve elinde belgeler olduğunu, bunun hesabını soracağı yönünde ifadeler kullanmıştır” diye konuştu. ÇALKAYA ANTİ DEMOKRATİKTİR TÜM BEL-SEN 2 No’lu Şube Başkanı Palut, konuyla ilgili hukuksal mücadelenin devam edeceğine dikkat çekerek Çalkaya’yı sert sözlerle eleştirerek şunları kaydetti, “Bu itibarla Mehmet Ali Çalkaya, ülkemiz Anayasasına ve yasalarına göre suç teşkil eden, emekçilere yönelik anti demokratik, cinsiyetçi, ırkçı ve ayrımcı söylem ve eylemleri ile çalışanların sendikal tercihlerine ve faaliyetlerine yönelik baskı ve yasaklara son verene kadar her türü fiili-meşru ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.