TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Siyaset uzun yol’ dedi: Bezircilioğlu’ndan ittifak yorumu

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “15 vekil” çıkışının ittifak üzerinde nasıl etki yaratacağını yorumladı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Siyaset uzun yol’ dedi: Bezircilioğlu’ndan ittifak yorumu

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

İYİ Parti'nin 3. Olağan Büyük Kurultayı dün gerçekleştirilirken kurultayın yankıları siyasi arenada hala devam ediyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek aday olduğu kongrede parti yönetiminde önemli kademelere İzmir’den isimler de girerken kurultaya ilişkin en çok konuşulan konu ise Akşener’in kurultay konuşmasında sarf ettiği ifadeler oldu.
Akşener, konuşmasında parti içinden olduğunu söylediği isimlere ‘iftira’ çıkışında bulunurken “Affetmeyeceğim” sözleriyle yüklendi.
Akşener’in konuşmasında siyasi arenayı hareketlendiren bir diğer sözü de İYİ Parti’nin kurulduğu dönemde TBMM’de grup kurabilmesi için CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 vekil konusundaki söylemleri oldu. Akşener’in “CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır” sözleri CHP kanadından tepkiyle karşılanırken “ittifak dağıldı mı” sorusunu da akıllara getirdi.
Konuya ilişkin İLKSES’e konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Siyaset uzun soluklu iş” derken CHP kanadından gelen tepkileri de değerlendirdi.

Meral Akşener

EN BÜYÜK SÜRPRİZ DE…

Kurultay’da GİK’e İzmir’den 3 isim girmesini değerlendiren Bezircilioğlu, “Kurultayımız dün bitti. Ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olsun. Partimizi yeni döneme taşıyacak kadroların belirlendiği bir kurultayda yeni Genel İdare Kurulu(GİK) üyelerimiz de belirlendi. GİK’e İzmir’den de üç isim girdi. Çok iyi oldu. Çünkü geçen dönemde İzmir’den hiçbir GİK üyemiz yoktu. Ama şimdi toplamda üç üyemiz var. İçlerinden en büyük sürpriz de Sayın Bakanımız Oktay Vural’ın hem partimize hem de GİK’e girmesi oldu. Onun dışında geçen dönem genel başkan yardımcısı olan ve İzmir milletvekili seçilen Ümit Özlale hocamız ve Sayın Cem Özdemir’in GİK’e girmesi, İzmir teşkilatımız açısından çok memnuniyet verici. Çok mutlu ve gururluyuz. 3 GİK üyemizin çok faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

GEREKLİ KİŞİLER GEREKLİ MESAJLARI ALACAKTIR

Akşener’in “Affetmeyeceğim” çıkışının geçtiğimiz ay sert bir mesajla partiden istifa eden Aytun Çıray’a mı olduğu sorusunu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Sayın Genel Başkanımızın sözlerini son derece açık ve yoruma gerek kalmayan bir konuşma olarak görüyorum. Gerekli kişiler ve yerler, gerekli mesajları alacaktır. Son derece açık ve yoruma gerek olmayan bir konuşmaydı” diye konuştu.

TÜRKİYE KONJONKTÜRÜ VE GERÇEKLELERİ…

Akşener’in “15 vekil” ifadelerini de yorumlayan Bezircilioğlu, ittifakın bitip bitmediği hususunda şunları söyledi; “Siyaset uzun soluklu bir süreç. Bazen 1 gün çok uzun bazen 6 ay çok kısa. O nedenle şimdiden herhangi bir hükme kapılmak doğru değil. Tabii ki Türkiye’nin konjonktürü, gerçekleri, siyasetin v hayatın akışı… Tüm bu kararlar değerli genel başkanlarımızın ve üst düzey yöneticilerimizin vereceği kararlar. Bekleyip göreceğiz. Hayat ve siyaset devam ediyor.”

Tacettin Bayır ve Sevda Erdan Kılıç

FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİR

Akşener’in çıkışı sonrasında CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve o dönemde CHP’den İYİ Parti’ye geçen isimlerden olan CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır’ın ifadelerini de değerlendiren Bezirciloğlu, “Ben o tepkilerin çok üzerinde durmaya gerek görmüyorum. Bu işlerin içine çok fazla girdiğimiz takdirde faydadan çok zarar getirir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.