TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimdi değişim zamanı… Değişim Elçileri aranıyor!

Üniversiteli Genç Değişim Elçileri Programı başlıyor! Karbonsuz bir gelecek için etki yaratmak isteyen herkes başvuru yapabilir

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şimdi değişim zamanı… Değişim Elçileri aranıyor!

Toplumdaki birçok soruna yönelik imza kampanyaları başlatarak önemli gelişmelere öncülük eden Change.org oluşumu, bu kez ‘Değişim Elçisi’ ile karşımızda… İklim krizine dikkat çekmek isteyen, iklim değişimine duyarlı ve çalışmalar yürüten üniversiteli gençler için bir proje üreten Change.org, “Şimdi değişim zamanı!” diyor.

Başvuru formunu yayınlayan oluşum, “İklim krizi evimizde” ifadelerine yer vererek karbonsuz bir gelecek için etki yaratmak isteyen herkesi davet ediyor.

EN ÇOK BİZ TEHLİKEDEYİZ

Change.org tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “2022 ve 2023'te kuraklık korkutucu boyutlara ulaştı. Yangınlar, aşırı hava olayları ve sıcak dalgalarını yaşadık. 2022, dünyanın gördüğü en sıcak 5. yıl oldu. Temmuz 2023, şimdiye kadar ölçümlenen en sıcak ay olarak tarihe geçti. Eylül 2023 ise sanayi öncesi döneme yani yalnızca birkaç yüzyıl öncesine göre yaklaşık 1,75 derece daha sıcaktı. Bu, şimdiye kadar tek bir ay için kaydedilen en yüksek sıcaklık ve bilim insanları bunu ‘olağanüstü bir durum’ olarak niteliyor. İklim krizi evimizde. Üstelik ülkemiz, iklim krizinden en çok etkilenen ülkeler arasında... Yani, en çok biz tehlikedeyiz. Yine de Türkiye'yi iklim krizinin etkilerine dirençli hale getirmek mümkün.”

change2

SIFIR KARBON BİR GELECEK İÇİN…

Açıklamada, “Türkiye iklim krizi ile mücadele için güçlü hedefler belirlemeli’ diyorsan; net sıfır karbon bir gelecek için kampanya başlatmak, değişim yaratmak istiyorsan; daha çok insana iklim krizini anlatmak ve onları da çözümün bir parçası olmaya teşvik etmek istiyor ama nereden başlayacağını bilemiyorsan, seni Değişim Elçisi olmaya bekliyoruz! Programı tamamladığında, ‘Değişim Elçisi’ üniversite temsilcisi olacaksın ve iklim alanında etki yaratmaya daha donanımlı ve güçlenmiş bir şekilde devam edebileceksin” sözlerine de yer verildi.

HIZLA YOLA KOYULACAĞIZ

“Öncelikle aynı amaç için bir araya gelmiş bir topluluk olacağız” denilen metinde, “İhtiyaçlarımızı birlikte belirleyecek ve hızla yola koyulacağız. Katılanlar için Change.org tarafındaki ‘İklim Kampanyacılığı & Savunuculuğu’ deneyimlerimizi aktardığımız kapsamlı eğitimler düzenleyeceğiz. Bu oturumlara 18 Kasım, 25 Kasım ve 2 Aralık Cumartesi tarihlerinde çevrimiçi (Zoom'dan) katılacaksın. Her oturum 2,5 saat sürecek. Eğitimlerin ardından bir kampanya tasarlayacak, başlatacak ve Ocak- Mart aralığında yürüteceksin. Mart'ta da talebini karar alıcıya ulaştıracaksın. Bu sürecin her aşamasında bizler sana destek olacağız. Burada edindiğin kampanyacılık & savunuculuk deneyimi ile kendi üniversitende yeni topluluklar oluşturabileceksin. Bu süre zarfında kendi üniversitenden en az 10 kişiye burada öğrendiklerini ve yaptıklarını aktaracaksın. Programı tamamladığında, bir ‘Değişim Elçisi’ olarak, net sıfır karbon bir gelecek için etki yaratmaya devam edecek ve her 6 ayda bir gönderdiğimiz Etki & Değerlendirme formlarını doldurup Değişim Elçisi ünvanını koruyacaksın” bilgisi paylaşıldı.

change 3

KİMLER KATILABİLİR?

İklim kriziyle mücadele ve karbonsuz bir gelecek için etki yaratmak isteyen, daha önce Change.org İklim ekibi tarafından düzenlenen eğitimlerinden herhangi birine katılmamış üniversite öğrencisi gençler katılabilir. Programın ilk pilot uygulaması farklı şehir ve üniversitelerden, cinsiyet dengesini ve eşit dağılımı gözeterek, dezavantajlı bölgelere öncelik vererek 10 genç ile gerçekleştirilecek.

Birlikte etki yaratmak, karbonsuz bir gelecek için çalışan bir topluluğa dahil olmak istiyorsan başvuru formu seni bekliyor! 

Başvuru için son gün, 5 Kasım Pazar, 15.00! Öte yandan, başvuru formunu doldurmanın yanında, bir video çekip ekiple paylaşman gerekiyor.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekch9CUmM-_KVLX36o4IfEwCxYQQBZEvRooURowl5Nv5nJEw/viewform

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Kuraklık alarmı: Türkiye'nin su varlığını ve biyoçeşitliliğini tehdit ediyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.