TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SES’ten ‘Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’ talebi

SES, Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulmasını, bu bakanlık yönetimine ise kadın ve insan hakları savunucusu, deneyimli kadınların getirilmesini talep ediyor

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SES’ten ‘Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’ talebi

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Eşitlik ve Kadın Bakanlığı’nın kurulması için çağrıda bulundu.

İmza kampanyası oluşturarak destek bekleyen Dernek, “Muhalefetin tüm aktörlerine…” diyerek açıklama metnini yayınladı. “Muhalefetin aksiyon almasını talep ediyoruz: Eşitlik ve Kadın Bakanlığı kurulsun” ifadelerinin yer aldığı metinde, “Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyılında ve Cumhuriyetin yeniden demokrasi inşasında kadın politikaları ne olacak? Bu yeniden inşa sürecinde kadınlar nasıl bir rol oynayacak? Bizler, kadın haklarındaki geri gidişi önlemek üzere: Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulmasını ve bu bakanlık yönetimine kadın ve insan hakları savunucusu, deneyimli kadınların getirilmesini talep ediyoruz” bilgisi paylaşıldı.

NEDEN KADIN VE EŞİTLİK BAKANLIĞI?

Metinde yer alan açıklamada, “Kadın ve Eşitlik Bakanlığı toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadeleyi yürütme organının sahiplenmesi için gereklidir. Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin toplumsal, siyasal ve ekonomik gelişmesinin önündeki en temel engellerden biri toplumsal cinsiyet eşitliğindeki kabul edilemez zayıflıktır. Bu zayıflık, son yıllarda yaşanan gerilemelerle daha da pekişmiştir. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme, kadına yönelik şiddetin yaygınlaşması, kadın yoksulluğundaki artış, kadın hareketi temsilcileri ya da sivil toplum örgütlerine yönelik yıldırıcı davalar gibi olumsuzluklar ciddi gerileme örüntüleri oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadeleden kadınların ekonomik yaşama katılımına uzanan farklı alanlarda ilerlemeyi hızlı biçimde yapabilmek için Kadın ve Eşitlik Bakanlığı etkili bir kurumsal çözümdür. Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kadın politikalarını güçlü bir siyasal hedefe dönüştürecek, diğer politikalara etkisini artıracak ve uygulamada takibini sağlayacaktır” denildi.

İmzacı olmak isteyenler için

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: KADINSA Derneği: Kadınlar sağlık hakkına erişemiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.