TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sen de yoksullaşmadığın bir sabaha uyanmak istiyorsan imzala!

Barınamadıklarını söyleyen öğrencilerin çözüm talep eden kampanyaları devam ediyor: “Geçinemiyoruz, barınamıyoruz! Bu soruna bir çözüm istiyoruz!”

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sen de yoksullaşmadığın bir sabaha uyanmak istiyorsan imzala!

Eskişehir’de 5 gün arayla iki üniversite öğrencisi intihar etti. Her iki öğrenci de kurtarılamazken, ekonomik kriz nedeniyle geçinemediklerini, barınamadıklarını söyleyen öğrencilerin çözüm talep eden kampanyaları ise devam ediyor.

Seslerini duyurmaya çalışan gençlerin farklı sosyal platformlarda sürdürdüğü çağrılara bir yenisi daha eklendi. Öğrenciler, “Geçinemiyoruz, barınamıyoruz! Bu soruna bir çözüm istiyoruz!” başlıklı imza kampanyasını oluşturdu.

HER GEÇEN SAAT DAHA DA YOKSULLAŞIYORUZ

Kampanya metninde yer alan açıklama şöyle: “Döviz yükseliyor, ekonomik kriz büyüyor. Yoksullukla mücadele için Acil Önlem Paketi hazırlansın. Her geçen saat daha da yoksullaşıyoruz. Paramız giderek değer kaybediyor; artan fiyatlarla birlikte alım gücümüz giderek daha da düşüyor. Öğrenciler olarak dönemin başından beri geçinmekte zorluk çekiyoruz. Tam da bu sorunlardan dolayı çoğu arkadaşımız hayali olan üniversiteye gidemedi ya da sokaklarda kaldı. KYK'da kalan arkadaşlarımız da yurtların kapasitesinin yetersizliğinden dolayı sıkıntılar yaşamaya devam ediyorlar.”

YOKSULLAŞMADIĞIN BİR SABAHA UYANMAK İSTİYORSAN…

Açıklamanın sonunda ise “Marketteki fiyatlar dudağımızı uçuklatıyor. Özetle: Geçinemiyoruz. Ekonomik krizin faturasını her zaman halk olarak biz ödüyoruz. Ama artık ödeyecek gücümüz kalmadı. Büyük sermayesi olan şirketleri değil, halkı düşünen doğru politikalarla ve adımlarla bu krizden çıkmak; yoksulluğu önlemek mümkün. Bunun için de zaman kaybetmeden adım atılması gerekiyor. Yoksullukla mücadele için Acil Önlem Paketi istiyoruz. Hem piyasaları hem de halkın cüzdanını rahatlatacak kararlar ve uygulamalar görmek istiyoruz. Geçim sıkıntısı olmadan yaşamak istiyoruz. Sen de yoksullaşmadığın bir sabaha uyanmak istiyorsan imzala!” ifadeleri yer alıyor.

İmzacı olmak isteyenler buradan kampanyaya ulaşabilir:

https://www.change.org/p/cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-ge%C3%A7inemiyoruz-bar%C4%B1nam%C4%B1yoruz-bu-soruna-bir-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm-istiyoruz?utm_source=grow&utm_medium=tr_instagram&utm_campaign=com

Bu haber de ilginizi çekebilir: Öğrencilerin geliştirdiği "Hope" arama kurtarma çalışmalarında "umut" olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.