TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehre geri dönememek… Deprem sahasında gün yüzüne çıkanlar

Kahramanmaraş merkezli depremin enkazının ardından aylar geçti. Geride ise sağlık problemleri, barınma, su, elektrik gibi ihtiyaçlara erişmenin zorluğu kaldı

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehre geri dönememek… Deprem sahasında gün yüzüne çıkanlar

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi, “Hatay Özel Afet Bölgesi ilan edilsin” talebinde bulunarak açıklama yaptı.

Enkaz kaldırma çalışmalarında zararlı organizmaların ve asbest tozunun salınımının endişe verici olduğunu aktaran İHD, bu durumun hava kirliliği, kalp ve solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere çok sayıda sağlık sorununa yol açtığına değindi.

DEPREM ÇADIRI

ŞEHRE GERİ DÖNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER… 

Açıklamada şunlara yer verildi: “Antakya'da insanlar normal hayatlarına dönebilmeyi umuyor. Deprem sonrası göç eden birçok depremzede memleketlerine dönmeye başladı. Fakat hala barınma, su, elektrik gibi ihtiyaçlara erişimin olmamasının yanı sıra işsizlik de şehre geri dönenmenin önündeki engellerden biri. Birçok mahallede müracaatlara rağmen Toroslar EDAŞ ve Hatsu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının insanların ihtiyacını gidermemesinden dolayı sağlıklı barınma koşulları ne yazık ki sağlanamadı.”

DEPREMZEDE

YEREL ESNAFA HİBELER VERİLMELİ 

İHD tarafından yapılan açıklama şöyle devam ediyor: “Bunun dışında enkaz kaldırılması ve sonrasında güvenli ulaşım ağları oluşturulamadı. En fazla can ve mal kaybının yaşandığı Hatay’da halkın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve normal hayat akışının gerçekleşebilmesi için işletmelere destek ivedilikle sağlanmalı, yerel esnafa hibeler verilmeli. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin yaralarını sarmak ancak özel afet bölgesi ilan edilip, ekonomik desteklerin sağlanmasıyla olabilir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.