TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Proje için ayrılan bütçe nereye gitti?

Bornova Belediyesi’nin Kız Yurdu Projesine 2021 yılı sonundan bu yana 10 milyondan fazla bütçe ayırdığını fakat yurdun hala kaba inşaat halinde olduğunu dile getiren Tatlı, proje için ayrılan paranın nereye gittiğinin şüpheli olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 06:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Proje için ayrılan bütçe nereye gitti?

Bornova Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, Bornova Ergene Mahallesi’nde bulunan 7 katlı eski bir binanın kız yurduna çevrilmesi için belediye tarafından 2021 yılından bu yana 10 milyondan fazla bütçe ayrıldığını ancak ortada bir çalışma görülmediğini dile getirdi. AK Partili Sait Tatlı, proje hakkında herhangi bir gelişme olmadığı halde aynı projenin ismi değiştirilerek 2024 yılının tahmini bütçesinde de yer aldığını söyledi. Tatlı, “Aynı projeye ‘307 ada 3 parsel’ olarak ismi değiştirilerek 2024 yılı tahmini bütçesinden 21 milyon pay verildi. Projeye sürekli bir bütçe ayrılıyor ancak bir gelişme görülmüyor. Bu da akıllarda ayrılan bütçenin nereye harcandığı konusunda soru işareti bırakıyor” şeklinde konuştu.

grup-sozcusu-sait-tatli-min

AYNI İHALE 2 KERE VERİLDİ

Yıllardır bir gelişme görülmediği söylenen kız yurdu projesi için Bornova Belediyesi’nin 2 kere ihale açtığını ve 2 ihalenin de aynı inşaat firmasına verildiğini söyleyen Tatlı, yaptığı açıklamada “2021 yılı sonunda Bornova Belediyesi tarafından kız yurdu yapacağız diyerek bütçe gösterilen binanın 2023’te tamamlanıp öğrenci kaydına başlayacağı belirtilmişti ama maalesef bu söz tutulmadı. Çünkü başta raporlarda binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Öyle olunca binayı yıkıp yapmayı gündeme getirdiler ama sonra vazgeçip güçlendirme çalışmasında karar kıldılar. Ancak bir türlü çalışmalar başlamadı çünkü inşaat firmasının sorun çıkardığı ve kaçtığı öne sürüldü. Bu sefer kız yurdu için yeniden bir ihale yapıldı. Birçok firma ihaleye katıldı fakat ihale yine yasaklı olması gereken; kaçıp giden firmaya verildi. Bu durum çok anlamsız çünkü madem bu firma işi bitirmeden kaçtı; maden bu yurdun yapımı bu inşaat firması yüzünden tamamlanamadı, neden tekrar aynı yere ihale verildi?” ifadelerini kullandı.

proje-icin-ayrilan-butce-nereye-gitti (6)proje-icin-ayrilan-butce-nereye-gitti (8)

proje-icin-ayrilan-butce-nereye-gitti (7) 

TEKRAR LİSTEYE KOYULUYOR

Bornova Belediyesi’nin yaklaşık 2 yıldır aynı projeye milyonlarca bütçe ayırdığını ancak ortada herhangi bir çalışma olmadığını söyleyen Sait Tatlı, bütçenin nereye gittiği konusunda şüphelerin  olduğunu belirterek “Kız yurdu yapılacak olan bu bina için 2021’de Bornova Belediyesi tarafından (O zamanlar belgelerde adı; İçtaş Hizmet Binası Güçlendirme ve Yenileme Yapım İşi diye geçiriliyordu) 3 milyon TL bütçe ayrılmıştı; bu rakam 2023 yılında artarak devam etti ama bugün de görüyoruz ki hiçbir çalışma yok. Öte yandan aynı projeye ‘307 ada 3 parsel’ olarak ismi değiştirilerek 2024 yılı tahmini bütçesinden 21 milyon pay verildi. Projeye sürekli bir bütçe ayrılıyor ancak bir gelişme görülmüyor. Bu da akıllarda ayrılan bütçenin nereye harcandığı konusunda soru işareti bırakıyor” dedi.

proje-icin-ayrilan-butce-nereye-gitti (4)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: KYK yurtlarında sorun bitmiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.