TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Enflasyon böylesine patlamayacaktı

Merkez Bankası'nın faiz artışı​​​​​​​ kararını değerlendiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankasını tebrik ederek, aldığı kararı doğru bulduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Enflasyon böylesine patlamayacaktı

Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası’nın faiz artışı kararını değerlendirdi.

Prof. Dr. Demirtaş’ın paylaşımı:

“Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder.

Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır.

Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin.”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş bir diğer paylaşımında ise Merkez Bankasını tebrik ederek, Türkiye Ekonomi Modeli’nin bittiğini ifade etti. Demirtaş’ın paylaşımı şöyle: “Türkiye Ekonomi Modeli denen şey bugün itibari ile bitti ! Merkez Bankasını tebrik ederim.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.