TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Naci Görür: “Çok sayıda canımızı kaybedeceğiz”

Afetlere dirençli kentlerin halen inşa edilemediğini söyleyen Prof. Dr. Görür, merkezi hükümeti ve yerel belediyeleri eleştirdi: “Ülkemizi depreme dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşılaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz.”

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 12:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Prof. Dr. Naci Görür: “Çok sayıda canımızı kaybedeceğiz”

Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarla sıklıkla gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, merkezi hükümeti ve yerel belediyeleri hedef aldı.

Deprem olduktan sonra değil, depremden önce afete dirençli kentler inşa edilmesi gerektiğini kaydeden Görür, “Karşımıza lütfen ‘depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz, sizi aç, susuz bırakmayacağız’ edebiyatı ile çıkmayın.  Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi depreme dirençli yapmak” dedi.

GERÇEK OLAN BİR DEPREM ÜLKESİ OLDUĞUMUZ

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Görür, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlar, halkımızın ve yöneticilerimizin pek fark etmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. Çoğumuz bugün deprem deyince Şubatta olan depremlerin sırtımıza yıktığı sorunları düşünüyoruz. Hâlbuki o depremler daha yeni oldu, zararlarını yeni görüyoruz. Daha önce yoktu ki! Gerçek olan bir deprem ülkesi olduğumuz. Biz ona çare arıyoruz. Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç, susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi depreme dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşılaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz. Karşımıza lütfen ‘depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz, sizi aç, susuz bırakmayacağız’ edebiyatı ile çıkmayın.  Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız. Önemli olan deprem gelmeden önce kentlerimizi depreme dirençli yapmak. Benim cefakâr halkım siyasilerden bunu talep etmelidir, sevgiyle…”

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Naci Görür, deprem bölgesindeki yerel yönetimlere seslendi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.