TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Plajlar halka haram oldu: ‘Havlunu al da gel’

“Ücretsiz deniz kadar, temiz deniz suyu da hakkımız!” diyen 5 sivil toplum örgütü, ‘Havlunu Al Da Gel’ toplantısına basın mensuplarını ve çevrecileri davet ediyor

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Plajlar halka haram oldu: ‘Havlunu al da gel’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Güdoder / Gücücek Koyu Koruma Derneği, Gülder - Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği, İzmir Yaşam Alanları, Çeşme Çevre Platformu ve Yarımada Talanına Dur Platformu, 12 Ağustos Cumartesi günü, saat 15.00’da Azmak Koyu / Ovacık / Çeşme’de bir araya gelecek. “Ücretsiz deniz kadar, temiz deniz suyu da hakkımız!” diyen sivil toplum örgütleri, ‘Havlunu Al Da Gel’ toplantısına basın mensuplarını ve çevrecileri davet ediyor. 
“Türkiye’de tüm deniz kıyısı, koylar, plajlar, beach kulüpleri, oteller, siteler işgalcilerin malı değil, halka aittir” diyen sivil toplum kuruluşları, “Deniz ve plajlar halkındır. Halkın denize erişimine yasak konulamaz, giriş parası alınamaz” sözlerine dikkat çekti.  

havlunu al da gel

TÜM KIYILAR HALKA AİT! 

‘Plajlar Halkındır’,  ‘Temiz Deniz Suyu Hakkımız’ etiketi yapan 5 sivil toplum kuruluşu, şu açıklamayı yaptı: “Kıyılarımızın ve plajlarımızın, hükümetler ve belediyelerin göz yumması ile başta otel, beach-kulüp sermayesi olmak üzere özel işletmeler tarafından işgaline karşı duruyoruz. Gerçek olan ise tüm kıyıların halka ait olduğudur. Özellikle otel sermayesinin halka haram ettiği tüm plajların denetim görevi belediyelerdedir. Ancak plajlara erişim ve plaj hizmetlerinin ücretleri konusunda belediyeler, resmî kurumlar denetim yapmamakta, plajların halka haram edilmesine çanak tutmaktadırlar. Belediyeler ve resmî kurumlar hem yeni plaj kazandırmalı hem de sermayenin çöktüğü plajlarda halkın hakkını korumalıdırlar!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.