TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Örgütlenme her alanda olmalıdır"

Emeklilerin yaşanabilir bir ortamın arayışı içerisinde olduğunu kaydeden Başkan Esen, “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Örgütlenme her alanda olmalıdır"

GURBET YAVUKLU

DİSK Emekli-Sen Narlıdere Şube Başkanı Cafer Esen, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ikinci zammın ardından emekli maaşlarını değerlendiren Esen, “Bütün arkadaşlarımız bu güzelim ülkede daha iyi koşullarda yaşamayı hak ediyorlar. Bırakmayacağız, mücadelede bütün yoldaşlarımızı görmek istiyoruz” mesajını verdi.

cafer esen_ilkses (Özel)

YAŞAMLAR YÖNETENLERİN İNSAFINA BIRAKILIYOR

“Emekliler yaşanabilir bir ortamın arayışı içerisinde” diyerek sözlerine başlayan Esen, “DİSK Emekli-Sen olarak hem genel merkezimiz, hem ege bölge temsilciliğimizin önderliğinde hemen her zaman alanlardayız. Bizim kitlemiz 68, 78 kuşağı… Yani 12 Eylül öncesini yaşayan kadrolar. Amacımız bu gidişattan rahatsız olan toplumu alanlara çekmek. Ülkemizdeki en önemli sorun örgütlenememek! Bireysel olarak tek başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz işleri birlikte başarabilmek için örgütlenmek zorundayız. Örgütlenme her alanda olmalı. Siyasi partilerde, baroda, sendikalarda, derneklerde, kooperatiflerde… Zaten sıkıntı burada, sağlıklı örgütlenmenin olmadığı toplumlarda yaşamlar yönetenlerin insafına bırakılıyor. Onların iki dudağı arasında böylece sürüp gidiyor” ifadelerini kullandı.  

DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE EMEKLİ OLUNMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emekli maaşlarında iyileştirme olacak. Emeklilerimizin beklentilerini göz ardı etmiyoruz. İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı” sözlerini hatırlatan Esen, “Bu konuda defalarca sözler verildi. Ama tam olarak yerine getirilmedi. Vaatleri somut olarak görmedikçe artık inanmıyoruz. Söylemler, verilen vaatler yerine getirilmiyor, getirilmediği gibi de ayrıca artan zamlar belimizi daha da büküyor. Bırakın tatili emekliler kendi memleketlerine gidemiyor. 16 milyon emeklinin sesi olmak için ‘özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz’ diyoruz. Mücadelede emekli olmayacağız yani” bilgisini paylaştı.

BİRAZ UMUT, BİRAZ IŞIK…

Esen, sözlerine şöyle devam etti: “BAĞKUR emeklisi, SSK emeklisi, emekli, dul, yetim maaşı alanları dahi bünyemize katıp, sendikal anlamda tescillenip masaya oturmak istiyoruz. Tüketimden gelen gücümüzü kullanmak istiyoruz. Toplumu alanlara çekmek istiyoruz. Bunun sandıkla çözülmeyeceğini gördük. Önümüzü göremiyoruz, karanlık bir durum var. Umutsuz bir yapı var. Eskiden böyle değildi, biraz umut, biraz ışık görüyorduk. Toplumda bir yılgınlık mevcut. Gençler zaten fırsat bulur bulmaz gitmek istiyor. Yarın ne olacağının garantisi yok. Yeni neslin geleceği beni endişelendiriyor. Bu yaşta, bu sıcaklarda sloganlar atıyoruz. Hâlbuki bütün arkadaşlarımız bu güzelim ülkede daha iyi koşullarda yaşamayı hak ediyor. Bırakmayacağız, mücadelede bütün yoldaşlarımızı görmek istiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.