TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modanın kalbi İzmir’de atıyor

Türkiye’nin en büyük moda merkezlerinden biri olan Mimar Kemalettin Moda Merkezi’inde If Wedding İzmir rüzgarları esiyor. Etkinlikte konuşan Başkan Soyer “Sektör öncülerimle önde biz arkada, bu sektörü daha iyi bir yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Modanın kalbi İzmir’de atıyor

Türkiye’nin en önemli moda merkezlerinden biri olarak bilinen Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde İzmir IF Wedding Fashion  defilesinin basın lansmanı düzenlendi.

Gerçekleştirilen lansmanda tekstil dünyasının önce gelen isimleri bir araya geldi. İki gün boyunca devam edecek olan etkinliler kapsamında , gelinlik, damatlık, abiye giyim ve tekstil baskı teknolojileri fuarda tanıtılacak.

Düzenlenen etkinliğe İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jack Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul katılım gösterdi.

FUARLAR YENİ PAZARLARA AÇILMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

EGSD’nin 17 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesiyle fuarlara yenilerini ekleyerek sektöre hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Ertuğrul, “31. kuruluş yılı içerisinde olan EGSD’nin misyonu sektörümüzün gelişmesi için faaliyetler gerçekleştirerek üyelerine ve sektöre fayda sağlamak için bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Sektörümüze değer katan bir Wedding fashion fuarının yanında fashion prime tekstil, hazır giyim tedarikçileri ve teknolojileri fuarcılık paydaşlarıyla gerçekleştirilen etkinlikler büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz ihracatının lokomotif gücü olarak bilinen hazır giyim ve konfeksiyon sektörü kendimiz için gerçekten önemli bir iş alanıdır. Sektörümüz yüzde 60 oranındaki kadın istihdamıyla yine ayrı bir öneme sahiptir. Tekstil sektörü yüksek branşlarından gelinlik ve abiye giyim sektörlerinin ihracatının ülkemize sağladığı ekonomik katkı gerçekten her geçen yıl daha büyük bir ivme kazanmaktadır.  Fuarlar yeni pazarlara açılmak için önemli buluşma noktaları. İZFAŞ tarafından yıl boyunca gerek yurt dışında ve gerekse ülke genelinde gerçekler tanıtımlar sayesinde kentimize yeni alıcılar gelmekte ve yıl boyunca ziyaretler iş birlikleri devam etmektedir. 21 24 Kasım tarihlerinde 17 kez gerçekleştirilecek olan gelinlik damatlık ve abiye giyim fuarımızın öncesinden bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan ekinliklere katılan tüm firmalara başarılar dilerim” diye konuştu.

modanın kalbi tunç

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Moda bir yanı sanayiye ve teklonojiye diğer yanı tasarım sanat ve estetiğe uzanan çok özel bir sektör olduğunu dike getiren Başkan Soyer, “Bir yerde moda ekonomisinin gelişmesi aslında oranın birçok alanda da gelişmiş olduğunu gösterir. O nedenle İzmir’in ekonomi sektörlerinin kalbi modadır. İzmir’in kalbi Mimar Kemalettindir. Ülkemiz genç ve yaratıcı nüfüsüyla bu sektörün dünyaki liderlerinden biri haline gelecektir. Biz İzmir’in yerel yönetimi olarak, bu konuda önümüze çıkan tüm engelleri kaldıracağız. Sektör öncülerimle önde biz arkada, bu sektörü daha iyi bir yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağız. İzmir’i modanın merkezi yapmakta kararlıyız. Ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70’i İzmir’de gerçekleşiyor ve bu hacim her yıl daha da büyüyor. Bu yıl If Wedding’de yurt içi ve yurt dışından 223 fırma yer alacak. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz duvarını delip geçmenin tek bir yolu var. Bu ülkenin özgür ve üretken insanlarına bu konuda ihtiyaç var”diye belirtti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir’de sahte kimlikle silah ticareti yaparken yakalandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.