TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan sandık mesajı: İzmir’de 16 vekil çıkarırız!

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’de minimum 8+8 vekil çıkarırız diye düşünüyorum. Eğer ikinci bölgede TİP olmasaydı bir vekil fazla çıkarırdık. Yüzde 55 oyla Kemal Bey birinci turda kazanır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan sandık mesajı: İzmir’de 16 vekil çıkarırız!

ÇAĞLA GENİŞ

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan ve Erdal Erek’in hazırlayıp sunduğu ‘Siyaset Kulisi’ programının konuğu İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. 14 Mayıs öncesinde partisi CHP’nin seçim çalışmalarına destek vermek için yeniden sahaya inen Kocaoğlu, seçim gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. CHP’nin İzmir’de milletvekili aday listelerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık performansını da değerlendirdi. İzmir sandığına ilişkin net konuşan Kocaoğlu, “İzmir’de minimum 8+8 vekil çıkarırız diye düşünüyorum. Eğer ikinci bölgede TİP olmasaydı bir vekil fazla çıkarırdık. Yüzde 7-8 oy farkla da Kemal Bey birinci turda kazanır. Yüzde 55 ile kazanır diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

ÇEKİLMESİNE SEVİNDİK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararını değerlendiren Kocaoğlu, “Biz Muharrem Bey’in çekilmesine sevindik çünkü partimizde uzun yıllar siyaset yaptı. Milletvekili oldu, il başkanlığı yaptı, cumhurbaşkanı adayımızdı. Çekilmesi bence hem Muharrem Bey açısından hem bizim açımızdan iyi oldu diye düşünüyorum. Kendisine de kararı nedeniyle teşekkür ediyorum. Çekildim dediğine göre oy pusulasında olsa da çekildiği için oylar istediği yere gidecektir. Umuyoruz ki büyük çoğunluğu CHP’ye verecektir. Zaten adaylarında örgütü de büyük çoğunluğu CHP’de geçmişte görev yapmış arkadaşlarımız. O arkadaşlarımızın başka adaya yönelmelerinin zayıf ihtimal olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAHA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

14 Mayıs seçimleri için kolları sıvayıp yeniden sahaya inen Kocaoğlu, “Ülkeme, İzmir’e, partime borcum var. Belediye başkanlığını kendi isteğimizle bıraktık, 4 yıl siyasetle de uğraşmadık. Ama çok önemli bir seçim 14 Mayıs. Biz de elimizden geldiğince partimize, Millet İttifakı’na ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması için çalıştık. Daha çok metropol dışı ilçelere ağırlık verdik. Orada da daha çok belediye başkanımızın olmadığı ilçelere, CHP’nin en az oy aldığı mahallere köylere gittik. Ben en zor yerlere gittim. Ciddi bir teveccüh var. Bunun bir kısmı bize, yıllardır birlikte çalışmışız. Muhtarlarımızı ve oradaki sakinlerimizi tanıyoruz. Ama hiçbir olumsuzlukla da karşılaşmadık. Kılıçdaroğlu için bir eleştiri yansımadı bana. Biz de dilimizin döndüğü kadar oy istedik, oyu cumhurbaşkanı adayımız için isterken de millet ittifakına oy istedik. Saha iyi… Kılıçdaroğlu’nun birinci oyu İzmir’den alacağını düşünüyorum. CHP’nin de iyi bir vekil adedine ulaşacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HER LİSTE TARTIŞILIR

CHP’nin milletvekili aday listelerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Kocaoğlu, “Her liste tartışılır, hepsinde herkese göre problem vardır. Bu 14 Mayıs seçimi yüzyılın en önemli seçimi. Hiç Ahmet idi, Hasan idi, Hüseyin idi diye lafı bir tarafa bırakıp ne yapıldıysa onlar bitti. Onlar seçimden sonra… Siyasi parti yasası, seçim yasası gibi birçok eksiğimiz var. Onlar ilerde konuşulur. 14 Mayıs’a kilitlenmek lazım. Hep birlikte çalışacağız. 21 yıldır yorulmuş olan başta AK Parti ve Cumhur İttifakı da dinlenmesi gerektiğine inanıyorum. Umuyorum öyle olur. İktidar zor iştir, uzun yıllar iktidarda kalmak yıpratır. Değişmekte fayda var. Tam da değişim zamanı geldi diye düşünüyorum. Çok uzun süre iktidarlar mutlaka toplumda belirli bir sıkıntıya sebep olur. ABD’de 4 sene yapıyorsun, bir 4 yıl daha aday olma şansın var, 3’ncü yok istersen en başarılı başkan ol. Ben 15 sene yaptım, zor. Giderek zorlaşıyor. Değişmek şart. Ülkenin geleceği açısından da uzun süre iktidarların yararlı olmadığına inanıyorum. Zamanı geldi mi gitmeli, zamanı geldi mi de gelmeli” şeklinde konuştu.

HİÇBİR GÖREV BEKLEMİYORUM

Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda yeni kurulacak hükümette görev almak isteyip istemediği sorulan Kocaoğlu, şunları söyledi: “Hiçbir görev beklemiyorum kesinlikle. Fayda olmak anlamında her zaman, herkese açığım ama hiçbir görev beklemiyorum. Bizim yaptığımız işler var. Bunlar zaten kitap haline getirildi, uygulamaları da sahada var. Somut sorularda, somut cevapları verir, ülkemiz için fikrimizi söyleriz. Bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Sende kalan bilginin faydası yok. Her türlü paylaşırız.”

İZBAN ÖZ KAYNAKLARLA OLDU

‘İzmir’ yatırım’ tartışmalarına da ayrı bir parantez açan Kocaoğlu, “Buca Metrosu projesini yaptık verdik, bizim zamanımızda onayı gelmedi Tunç Bey döneminde geldi. Bu tür gecikmeler oluyor. Maddi destek talep etmek gibi bir şey söz konusu değil etmedik de. Kredi buluyorsunuz o konularda onay almanız lazım. Orada gecikmeler söz konusu oluyor. Ama niyetliyseniz, yapacaksanız, bu işe kafayı koyduysanız bir yolunu bulup yapıyorsunuz. İZBAN öz kaynaklarla oldu. Başladık yapmaya bitmeye yakın krediyi açtılar, onun 70-80 milyonunu kullanabildik çünkü proje bitmişti. 350 milyon lirasını kendi kaynaklarımızla yaptık. Evi yönetmekten kenti ve ülkeyi yönetmenin pek farkı yoktur, finans ve tasarruf önemlidir. Bir de çalmamak çaldırmamak. Bunları yaptığınız zaman mutlaka bir kapı buluyorsunuz ve istediğiniz yatırımları yapıyorsunuz. Öncelik sırasına göre yatırım yapmanız gerekir. İzmir’in ilk 50 projesinden siz sondan başlarsanız çarpan etkisi yaratmaz. Risk alacaksınız ama boyunuzdan uzun işlere kalkışmayacaksınız. Risk aklın önüne geçmeyecek. Buca Metrosu yetişseydi, bakanlıktan izin alsaydık Narlıdere Metrosu’ndan önce Buca’ya başlayacaktık. Buca Metrosu daha acildi. Ben görevi devrettiğimde Buca Metrosu izni çıkmamıştı” dedi.

TUNÇ BEY HARİKA ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık performansını değerlendiren Kocaoğlu, “Tunç Bey harika çalışıyor. Narlıdere Metrosu’nun biz temelini atmıştık şimdi test sürücü başladı. Hayırlı olsun İzmir’e. Ben de belediye başkanımızı ve ekibi kutluyorum. Başladığımız işi bitirdiler tebrik ediyorum” diye konuştu.

BEN SEÇİLMEYİ BIRAKTIM

Yerel seçimlerde özelinde yeniden aday olacağı yönündeki iddialarına yanıt veren Kocaoğlu, “Ben kendi isteğimle belediye başkanlığını bıraktım. Seçilmeyi de bıraktım. Ben genel merkezin herhangi bir belediye başkanımız ya da vekil için ne tasarruf yapacağını bilemem. Tamamen genel başkanın ve çalışma ekibinin vereceği karardır. Tunç betin performansını başarılı götürüyorsa tekrar devam ettirir bulmuyorsa değişim yönünde karar verir. İzmirlinin de memnuniyetini ölçer. Tunç Bey’in çalışmalarında bir sorun görmüyorum” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DEN 16 VEKİL ÇIKARIRIZ

Sandık tahmininde de bulunan Kocaoğlu, “İzmir’de minimum 8+8 vekil çıkarırız diye düşünüyorum. Eğer ikinci bölgede TİP olmasaydı bir vekil fazla çıkarırdık. Yüzde 7-8 oy farkla Kemal Bey birinci turda kazanır. Yüzde 55 ile kazanır diye düşünüyorum. Ben değişimden yanayım ama kim seçilirse başımızın üzerinde taşımaya hazırız” vurgusu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.