TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç kimdir? Ömer Koç hangi takımlı?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, yaptığı açıklamalar ile zaman zaman gündeme gelmektedir. Peki, Ömer Koç kimdir? Ömer Koç hangi takımlı? İşte Ömer Koç hakkında merak edilenler haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 11:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç kimdir? Ömer Koç hangi takımlı?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Topluluğu'nun bayileri ve yetkili servisleriyle bir araya gelerek Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi. Koç, ekonomiye dair konuları ele alırken, sosyal medya üzerinden bir kullanıcının "7 stoper alan kardeşine söyle önce" şeklindeki yorumuyla dikkat çekti. Peki, Ömer Koç kimdir? Ömer Koç hangi takımlı? İşte detaylar…

ÖMER KOÇ KİMDİR?

Türk iş insanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, 24 Mart 1962 tarihinde Ankara'da doğdu. Rahmi Koç'un oğlu ve Mustafa Koç'un kardeşi, ayrıca Ali Koç'un ağabeyidir. Ömer Koç, lise eğitimini tamamladıktan sonra Robert Koleji'nde okudu ve ardından yükseköğrenim için ABD'ye gitti. Georgetown Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'ne bağlı Columbia College'da Antik Yunan Tarihi ve Kültürü üzerine lisans eğitimi aldı, bu süreci 1985 yılında tamamladı.

Üniversite eğitimi sırasında yüksek lisans derecesi almak amacıyla Columbia Üniversitesi'nde lisans diplomasını aldı ve ardından aynı üniversitede işletme fakültesinden yüksek lisans derecesi aldı. 2008 yılından itibaren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ağabeyi Mustafa Koç'un 21 Ocak 2016'daki ani vefatının ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Aynı zamanda Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğini sürdürmektedir.

Mehmet Ömer Koç, günümüzde TÜPRAŞ ve Tofaş başta olmak üzere Koç Holding'in birçok şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Aygaz ve Arçelik'te Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini de üstlenmiştir. Ayrıca, Vehbi Koç'un liderliğinde kurulan Türk Eğitim Vakfı'nın mütevelli heyet başkanıdır.

ÖMER KOÇ HANGİ TAKIMLI?

Ömer Koç, Beşiktaş taraftarıdır.

ÖMER KOÇ EVLİ Mİ?

Ömer Koç’un eşi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

ÖMER KOÇ KAÇ DİL BİLİYOR?

Ömer Koç, İngilizce ve Fransızca dillerini çok iyi düzeyde bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.