TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Rahmi Koç Türkiye’nin kaçıncı zengini? Rahmi Koç kimdir?

Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini listesini yayınladı. Listede yer alanlardan biri ise Mustafa Rahmi Koç oldu. Peki, Mustafa Rahmi Koç Türkiye’nin kaçıncı zengini?

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 14:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mustafa Rahmi Koç Türkiye’nin kaçıncı zengini? Rahmi Koç kimdir?

Amerikan iş dünyası sergisi Forbes, dünyanın en zengin 500 insanının yer aldığı Forbes 500 listesini yayınladı. Dünyanın en zengin 500 insanın yer aldığı listede Türkiye’nin en zengin 10 ismi de belli oldu. İlk 10 arasına girenlerden biri de Mustafa Rahmi Koç oldu. Peki, Mustafa Rahmi Koç Türkiye’nin kaçıncı zengini? Rahmi Koç kimdir?

MUSTAFA RAHMİ KOÇ TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

İlk 10 içerisinde yer alan Mustafa Rahmi Koç, 2,6 milyar dolar ile 4. sırada oldu.

MUSTAFA RAHMİ KOÇ KİMDİR?

Mustafa Rahmi Koç, 9 Ekim 1930 tarihinde Ankara'da doğan Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak bilinir. İş dünyasındaki etkileyici kariyerine, ünlü iş insanı Vehbi Koç'tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Mustafa Koç'a devretmiştir. Rahmi Koç, üç oğlu olan Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç'un yanı sıra dört torun sahibidir.

RAHMİ KOÇ NEYİN SAHİBİ?

Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanlığı, Vehbi Koç Vakfı İdare Heyeti Başkan Vekilliği, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koç Üniversitesi (KÜ) Mütevelli Heyeti Onursal Başkanlığı gibi çeşitli görevlerin yanı sıra Mustafa Rahmi Koç'a aittir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.