TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayalar’ı görevden aldırmıştı: O otelin sahibine vize

Menderes Belediyesi soruşturmasına konu olan otelin sahibi Nurullah Ercan’ın Jeotermal Kaynak Arama projesine bakanlıktan vize verildi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kayalar’ı görevden aldırmıştı: O otelin sahibine vize

TENZİLE AŞÇI

Geçtiğimiz yıl Menderes İzmir Özdere mevkisinde yapımı devam eden Von Resort Bien Perla Oteli ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi'ne operasyon düzenlenmiş, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden alınmıştı.

Otelin sahibi Nurullah Ercan ise geçtiğimiz yıl inşaatı süren otelin hemen yanındaki arazide jeotermal kaynak aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Daha önce bir kez başvurusunu geri çeken Ercan, aynı bölge için bir kez daha başvuruda bulunurken bakanlık tartışmalı otelin sahibi Ercan’ın jeotermal kaynak arama projesi için nihai kararını verdi. Proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

6 SONDAJ YAPILACAK

Proje kapsamında; İzmir’in gözde tatil bölgelerinden olan Menderes ilçesinin Özdere Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 farklı parsel 6 adet “Jeotermal Kaynak Arama Faaliyeti (6 adet sondaj)” faaliyeti yürütülecek.

Hazırlanan proje dosyasında ÇED alanı büyüklüğünün 3 bin 547 metrekare olduğu belirtilirken proje alanının 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında parsellerden birinin kısmın otel kısmen yol, diğerinin de kısmen otel ve kısmen dere yatağında ve kısmen de yolda kaldığı bilgisine yer verildi.

Belirlenen ÇED alanlarının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre turizm tesis alanı ve tercihli kullanım alanı içerisinde kaldığı belirtildi.

Projenin tahmini bedelinin ise 4 milyon 250 bin lira olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.