TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#jeotermal kaynak arama projesi

jeotermal kaynak arama projesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, jeotermal kaynak arama projesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kayalar’ı görevden aldırmıştı: O otelin sahibine vize Haber

Kayalar’ı görevden aldırmıştı: O otelin sahibine vize

TENZİLE AŞÇI Geçtiğimiz yıl Menderes İzmir Özdere mevkisinde yapımı devam eden Von Resort Bien Perla Oteli ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Menderes Belediyesi'ne operasyon düzenlenmiş, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden alınmıştı. Otelin sahibi Nurullah Ercan ise geçtiğimiz yıl inşaatı süren otelin hemen yanındaki arazide jeotermal kaynak aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı. Daha önce bir kez başvurusunu geri çeken Ercan, aynı bölge için bir kez daha başvuruda bulunurken bakanlık tartışmalı otelin sahibi Ercan’ın jeotermal kaynak arama projesi için nihai kararını verdi. Proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. 6 SONDAJ YAPILACAK Proje kapsamında; İzmir’in gözde tatil bölgelerinden olan Menderes ilçesinin Özdere Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 farklı parsel 6 adet “Jeotermal Kaynak Arama Faaliyeti (6 adet sondaj)” faaliyeti yürütülecek. Hazırlanan proje dosyasında ÇED alanı büyüklüğünün 3 bin 547 metrekare olduğu belirtilirken proje alanının 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında parsellerden birinin kısmın otel kısmen yol, diğerinin de kısmen otel ve kısmen dere yatağında ve kısmen de yolda kaldığı bilgisine yer verildi. Belirlenen ÇED alanlarının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre turizm tesis alanı ve tercihli kullanım alanı içerisinde kaldığı belirtildi. Projenin tahmini bedelinin ise 4 milyon 250 bin lira olduğu ifade edildi.

Tarım arazisinde JES çalışmasına bakanlık iptali Haber

Tarım arazisinde JES çalışmasına bakanlık iptali

TENZİLE AŞÇI Son dönemlerde Jeotermal projelerinin yoğunlaştığı, İzmir’in tatil merkezlerinden olan Dikili’de hayata geçirilmek istenen bir jeotermal kaynak arama projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi. Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi’nde Ayhan Turan’a ait ruhsatlı sahada Jeotermal Kaynak Arama Amaçlı Sondaj Çalışması yapılması için geçtiğimiz yıllarda Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci başlatılmıştı. Şahıs adına başlatılan proje için hazırlanan proje raporunda, ruhsat alanı 2.550,55 hektar olan ruhsat alanı sahası içerisinde, 525 metrekarelik sondaj alanında 1 adet sondaj kuyusu açılacağı ve çalışma kapsamında ortalama 500 m derinliğe inileceği bilgisine yer verilmişti. TARIM ARAZİSİNDE KALIYOR Proje dosyasında dikkat çeken husus ise proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı “Tarım Arazisi” bölümünde kaldığı bilgisi oldu. Öte yandan; proje bakanlık tarafından “talep üzerine” iptal edildi. Kararda şu ifadelere yer verildi; “İlimiz, Dikili İlçesi, Çandarlı Mahallesi dahilinde AR: 1553 Numaralı (Erişim No:3358713) Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular arama ruhsatlı sahada, K17-b-05-b-2 Pafta, 1698 Ada, 107 parselinde Ayhan TURAN tarafından yapılması planlanan “Jeotermal Amaçlı Kaynak Arama Sondaj Çalışması (1 Adet sondaj)” projesine esas hazırlanarak Müdürlüğümüze sunulan Proje Tanıtım Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci proje sahibinin talebi üzerine iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.