TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınların siyasette maruz kaldığı şiddet!

‘Türkiye’de Siyasette Kadınlara Yönelik Şiddet Araştırması’ hazırlandı. Çalışma kapsamında nitel araştırmalarla kadınların siyasette maruz kaldığı şiddetin boyutları ele alınıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınların siyasette maruz kaldığı şiddet!

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi iş birliği ile ‘Türkiye’de Siyasette Kadınlara Yönelik Şiddet Araştırması’ hazırlandı. Kamuoyuyla da paylaşılan araştırmanın, Türkiye'de siyasette kadınlara yönelik şiddet konusundaki problemlerini aydınlatarak, savunuculuk çalışmaları ve değişim süreçlerine önemli bir katkı sunması hedefleniyor.

Ayrıca, araştırma sonuçları, kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçirmek ve şiddetsiz bir toplum sağlamak için ülkede demokrasiyi geliştirmenin önemini de vurguluyor.

erkek şiddei

İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Araştırmada Türkiye'de siyasette kadınlara yönelik şiddet sorunu geniş çaplı olarak ele alınırken, uluslararası mevzuat ve normlar ile dünyadan iyi uygulama örnekleri incelenerek, yerel mevzuat ve politikalar değerlendiriliyor.

Ulusal çapta siyasette kadınlara yönelik şiddete ilişkin ilk olma özelliğini taşıyan bu araştırma kapsamında, nitel araştırmalarla kadınların siyasette maruz kaldığı şiddetin boyutları yer alıyor.

Araştırmanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.