TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadınların seçimi 6284”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davalarla mücadele ederken, Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz, “Kadınların seçimi 6284 olacak. Ne 6284'e, ne de Platformumuza dokunamayacaklar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kadınların seçimi 6284”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA-ÖZEL HABER 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kapatılma riskiyle karşı karşıya. ‘Durmayacağız, durduracağız. Davada buluşalım’ diyerek insanları desteğe davet eden platform gönüllüleri, yazılı bir açıklama yapıp, “Derneğimize açılan hukuksuz kapatma davası için 5 Nisan Çarşamba günü, saat 10.00’da, Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. Kadınların seçimi 6284!” mesajını verdi. 

Birçok kentte ses yükselirken, bir tepki de İzmir’den, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz’dan geldi. Görüşlerine yer verdiğimiz Susuz, "Kadınların seçimi 6284 olacak. Ne 6284'e, ne de Platformumuza dokunamayacaklar” dedi.





ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEĞİZ 

Platformun resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:  “Davamıza çağırıyoruz: 6284'e de, Platformumuza da dokunamayacaklar. 2016’da nafaka karşıtları dikkate alındı, soruşturma açıldı. İstanbul Sözleşmesi'nden imza çekilmesinin ardından dava açıldı. 'Kadın cinayetlerini durduracağız' diyerek kurulan derneğimizi kapatmaya çalışanlar şimdi de kadınların can simidi 6284'e ve nafaka hakkına el uzatıyorlar… Kadınların kazanılmış tüm haklarına, eşitliğine, özgürlüğüne düşmanlar. Kadın cinayetlerini durdurmak bir yana, 6284 karşısında ittifak oldular. Ama bilsinler ki bu çırpınışları boşuna. Ne platformumuza, ne de 6284'e dokunamayacaklar. Kadınların yaşamlarını pazarlık konusu yapanların, platformumuzu kapatmaya çalışanların kaderini biz belirleyeceğiz. Tüm kadınları 6284’e sahip çıkmak için, mücadele örgütümüze sahip çıkmak için davaya çağırıyoruz. Asla yalnız yürümeyeceğiz. Kadın düşmanlarının devrini kapatacağız, 6284’ü ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız, kadın cinayetlerini durduracağız.”





NE 6284’E, NE DE PLATFORMUMUZA DOKUNAMAYACAKLAR

Görüşlerine yer verdiğimiz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz ise şunları kaydetti: “13 yıl önce ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ diyerek yola koyulduk. Yıllardır kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin nedenlerini ve çözüm yollarını anlattık. Çözüm İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284'ün etkin uygulanmasındaydı. Ancak önce sözleşmeden imzayı geri çektiler, ardından derneğimize türlü bahanelerle hukuksuzca kapatma davası açtılar. Şimdi ise 6284'ü pazarlık konusu haline getirdiler. Türkiye'nin dört bir yanından kapatma davamıza gideceğiz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na sahip çıkmak böylesi bir zamanda 6284'e sahip çıkmak demek aslında. Kritik bir seçim süreci var önümüzde. Kadın ve LGBTİQ+ düşmanlarının ittifakını da yırtıp atacağız. Kadınların seçimi 6284 olacak. Ne 6284'e, ne de Platformumuza dokunamayacaklar.” 





PLATFORM DESTEK BEKLİYOR

Öte yandan, “Sen de katıl” denilerek vatandaşlar platforma üye olmaya davet edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.