TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirlilerin bu bayram tatil rotası bizden

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından İzmirli vatandaşlar şehre yakın gezip tatil yapabilecekleri yerleri araştırmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirlilerin bu bayram tatil rotası bizden

KEMAL ÖZKURT

Türkiye'de 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı tatili bu yıl 9 gün olarak belirlendi. Bu sürede şehrin kalabalığından uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmek isteyen ve farklı yerleri keşfetmek isteyen İzmirli vatandaşlar İzmir'e en yakın illerdeki gidebilecekleri yerleri araştırmaya başladı. İşte İzmir'in çevre illerinde gidebileceğiniz birbirinden güzel tatil bölgeleri…

ÇANAKKALE

Bozcaada

Türkiye'nin en büyük 3. adası olan Bozcaada, Çanakkale Boğazı'nın hemen girişinde yer alıyor ve büyülü atmosferiyle huzurlu tatil arayanların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Masmavi ve berrak deniziyle görenleri adeta büyüleyen Bozcaada, el değmemiş sessiz koyları, tarihi konaklarla süslü sokakları ve gelişmiş turizm olanaklarıyla her yıl binlerce insanı misafir ediyor. Bozcaada’ya gittiğinizde renkli sokaklarda dolaşabilir, Geyikli ve Ayazma plajlarında denize girebilirsiniz ve Bozcaada Kalesi, Troya Müzesi ve Truva Antik Kenti gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. 

Gökçeada
Bu bayramda Türkiye'nin en büyük adasına gitmeye hazır mısınız? Doğa içerisinde vakit geçirmeyi, organik beslenmeyi ve adeta kristal kadar berrak olan denizde hem ailecek hem de kendi başınıza kamp yapabilir, uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz. Neredeyse adanın her bir köşesinde yüzebileceğiniz Gökçeada da en meşhur koylar ise Laz Koyu, Gökçeada Mavi Koy, Gizli Liman ve İncekum Plajı'dır. Öte yandan içerisinde gezilebilecek onlarca köy barındıran Gökçeada, bu bayram kesinlikle ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri. 

Assos
Gökçeada’nın ardından Çanakkale’nin popüler bir diğer tatil yeri de Assos'tur. Tuzla Çayı, eski köprüler, amfi tiyatrolar, hamamlar ve daha pek çok tarihi mekanlar Assos'un bağrında bulunuyor. Liman ve dağ köyü olmak üzere 2 bölümden oluşan bu yerde çeşitli konaklama imkanları bulunurken bayramda bütçenizi zorlamadan rahatça tatil yapabilirsiniz. Assos'ta gezmeniz gereken en güzel yerler ise Athena Tapınağı, Behramkale'dir. 

AYDIN

Didim

Aydın'ın en meşhur tatil bölgelerinden biri hiç kuşkusuz Didim'dir. Temiz plajları ve yüksek oksijen seviyeli havası ile antik çağlardan beri ilgi çeken bir tatil beldesidir. Bayram tatili için gidilecek yerler arasında cıvıl cıvıl bir yer olan Didim’de hem farklı yerler keşfedin hem de kafanızı dinleyerek dönme şansını yakalayın. Birçok plaja sahip olan Didim'de; Manastır Koyu, Cennet Koyu, Haydar Koyu, Sağtur Plajı ve Akvaryum Plajı gibi plajları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca tarih severlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan olan Didim Apollon Tapınağı, Priene Antik Kenti ve Milet Antik Kenti'ne giderek geçmişe yolculuk edebilirsiniz. 

Kuşadası
Aydın denince ilk akla gelen tatil noktalarından biri de Kuşadası'dır. Kuşadası, gelişmiş turizm olanaklarıyla her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden bir tatil cenneti. Özellikle çocuklu aileler için harika bir tatil ilçesi olan Kuşadası’nda pek çok gezilecek yer vardır. Siz de aileniz, sevdikleriniz veya arkadaşlarınızla beraber birkaç gününüzü ayırarak bu eşsiz güzellikteki ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz. Kuşadası'na gittiğinizde kesinlikle uğramanız gereken noktalar ise, Güvercinada Kalesi, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Zeus Mağarası ve Kadınlar Plajı'dır. 

MUĞLA

Bodrum

Türkiye'de tatil denince ilk akla gelen yer her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti misafir eden Bodrum'dur… Bodrum Yarımadası'nda gezilecek yerler arasında eşsiz güzellikteki koylar, antik kentler, müzeler ve Bitez, Gümüşlük, Turgutreis, Yalıkavak, Akyarlar, Karaincir gibi Bodrum'un hepsi birbirinden güzel tatil beldeleri yer alıyor.

Marmaris
Muğla'da Bodrum'dan sonra ilk akla gelen bir diğer tatil beldesi ise Marmaris'tir. Ülkemizde en çok turist alan bölgelerden biri olan Marmaris'te gezilecek pek çok yer var. Dilerseniz Marmaris Merkez'deki eğlenceli ve hareketli hayatı keşfedebilir, dilerseniz Marmaris'in birbirinden huzurlu ve doğa ile iç içe olan koylarında ve beldelerinde sakin bir tatil yapabilirsiniz. Bozburun, Selimiye, Söğüt, Turunç, Çiftlik, Kumlubük, Kızkumu ve Sedir Adası, Muğla Marmaris'e yolu düşenlerin gezmesini önerdiğimiz yerler arasında.

Fethiye
Dünya çapında bilinen ölü deniz denildiğinde ilk akla gelen yer neresi? Tabii ki de Fethiye. Muğla da gezilecek yerler listemizin en keyifli duraklarından biri olan Fethiye, özellikle yaz aylarında en çok tercih edilen tatil bölgesi. Fethiye, aynı zamanda yamaç paraşütü tutkunlarının da vazgeçilmez adresi. Her bütçeye uygun Fethiye otelleri, eğlence mekanları ve tarihi hazineleriyle her yıl milyonlarca turisti misafir eden Fethiye'de görmeniz gereken yerler arasında Tlos Saklıkent, Fethiye Hisarönü, Çalış, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi bulunuyor. Bu bayramda kesinlikle Fethiye'ye uğramadan geçmeyin.

Akyaka
Bayram tatilinde şehrin kalabalığından uzak doğayla iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız rotanız kesinlikle Akyaka olmalı. Burada Azmak Nehri ve Kadın Azmağı Deresi'ni kanolarla keşfetmek mümkün. Akyaka Plajı, Akbük Koyu, Çınar Plajı ve Akçapınar Plajı berrak sularda balık sürüleriyle yüzebileceğin yerlerden. Hem günübirlik geziler yapabilir hem de dinlendirici bir tatil geçirebilirsin.

BALIKESİR

Ayvalık
Bayram tatilinde gidilecek yerler arasında en güzel seçeneklerden birisidir. Tostuyla meşhur bu tatil beldesi Cunda Adası, Ayvalık Körfezi ve Edremit Körfezi manzaraları arasında eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Huzurlu bir atmosfere sahip olan bu yerde denizin tadını çıkarabilir, tarihi mekanları gezebilirsiniz. Öte yandan, Ayvalık'a çık yakın olan Cunda adası da kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Hristiyan ve Müslümanların bir arada yaşadığı Cunda Adası'nda eşsiz tarihi mekanları gezebilirsiniz.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.