TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de mülteci cinayeti: Suriyeli diye unutulmasın!

Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli Yasir’in kardeşi Ahmed Elati, “Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Suriyeli diye bu olayı unutmasınlar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de mülteci cinayeti: Suriyeli diye unutulmasın!

ÇAĞLA GENİŞ

Mültecilere yönelik nefret söylemlerinin zaman zaman saldırılara dönüştüğü Türkiye’de, bir acı olay da İzmir’de yaşandı. 1 Ağustos’ta Konak ilçesi Basmane mevkiinde faaliyet gösteren bir tavukçu dükkanında çalışan Suriyeli mülteci Yasir Muhammed Elati ile Hüseyin Deheymiş (20), aynı işyerinde çalışan Mehmet Şerif Çelik tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. İşyeri sahibi ve çalışanların anlattığına göre, saldırgan Çelik güvenlik kameralarının kayıtlarını sildikten sonra motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Yedi bıçak darbesiyle yere yığılan 27 yaşındaki Elati, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, 20 yaşındaki Dhimesh ise hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Öte yandan polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Çelik, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşyerindeki görgü tanıkları, Çelik’in ifadesindeki kendisine küfür edilerek bıçak çekildiği yönündeki iddialarını yalanladı.

yasiiir-ilkses

EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Saldırıda hayatını kaybeden Yasir Muhammed Elati’nin kardeşi Ahmed Elati, yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu belirtti. Abisinin 4 yıldır aynı işyerinde çalıştığını ve hem patronu hem de diğer işçiler tarafından çok sevilen biri olduğunu kaydeden Elati, saldırganın en ağır cezayı alması için adalet mücadelesi vereceklerini söyledi. Elati, “4 yıldan fazla zamandır orada çalışıyordu. İşinde herkes çok severdi, düşmanı yoktu. Kimseyle bir kavgası, tartışması yoktu. Mehmet ile de aralarında bir şey yoktu. Hep birlikte çalışıyordu orada. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Abimin öldüğü günden beri bunun üzerine düşünüyorum. Ama nefret ettiği, içinde insanlık olmadığı ve kıskandığı dışında bir şey bulamıyorum. Patronu abimi çok seviyordu, her şeyin anahtarını ona veriyordu güvendiği için. Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Saldırganın ailesi tutuklanmasına itiraz etmiş. Bunu duyduğumuzda inanamadık. Patronu abimi öz kardeşi gibi seviyordu. Rahmetli abim de çok severdi onları. Unutulmasın bu olay, nasıl olsa Suriyeli deyip unutmasınlar. En ağır cezayı alsın katil. 2-3 sene sonra içeriden çıkarsa olmaz” dedi.

hüseyin-ilkses

HEPİMİZ ÇOK SEVERDİK

Olayın şokunu hala atlatamadıklarını dile getiren işyeri çalışanlarından Mesut Akkoyun ise, “Ölen arkadaşımız uzun zamandır burada çalışıyordu. Hepimizin çok sevdiği biriydi. Çok çalışkandı. Mehmet’in çocukları dükkana geldiğinde hemen gider onlara çikolata alırdı. İkisi de kesinlikle böyle bir şeyi hak etmediler. Hepimiz şoktayız neden böyle bir şey olduğuna anlam veremiyoruz. Olayın ardından hemen üstünü giyip işyerinden ayrıldı. Biz yaralı arkadaşlarımızla ilgileniyorduk. Polis geldiğinde kamera kayıtlarının formatlandığını gördük. Ondan başka bunu yapabilecek kimse yoktu” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.