TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#suriyeli

suriyeli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, suriyeli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’deki Suriyeli sayısı açıklandı: İzmir’de kaç Suriyeli olduğuna inanamayacaksınız! Haber

İzmir’deki Suriyeli sayısı açıklandı: İzmir’de kaç Suriyeli olduğuna inanamayacaksınız!

Türkiye’de seçimlerden sonra yürütülen çalışmalar kapsamında meydana gelen yabancı uyruklu kişilerin sayısındaki düşüşün rakamlara da yansıdığı görülüyor. Türkiye’de kaç milyon Suriyeli var? Türkiye’de kaç tane Suriyeli var? İzmir’de Mayıs ayından itibaren geçici koruma altındaki kişilerin sayısında gözle görülür bir azalma söz konusu. Türkiye’deki Suriyeli nüfusu 2022 yılının Mayıs ayında 3 milyon 762 bin 686 olarak açıklanmıştı. 2 Şubat 2023 tarihinde bu sayının 3 milyon 500 bin 964 olarak gerilediği görülmüştü. 17 Mayıs 2023 tarihinde ise bu sayının 3 milyon 381 bin 429 olduğu kaydedilmişti. 27 Temmuz tarihinde açıklanan son verilere göre Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3 milyon 321 bin 07 olarak güncellendi. DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU Suriyeli sayısındaki düşüşün Türkiye’de olduğu kadar İzmir nüfusunda da gözlendiği açıkça belli oluyor. İzmir’de kaç Suriyeli var? 4 milyon 462 bin 56 sayılı nüfusa sahip İzmir ilinde bulunan Suriyeli sayısı 20 Mayıs 2022 tarihinde 149 bin 839 olarak kaydedilmişti. 2 Şubat 2023 tarihinde bu sayı 143 bin 957 olarak bildirilmişken, 17 Mayıs 2023 tarihinde İzmir’deki Suriyeli sayısı 140 bin 031 olarak gerileme göstermiş. 27 Temmuz 2023 tarihinde açıklanan son verilere göre İzmir’deki Suriyeli sayısı 135 bin 702 olarak kaydedilmiş olup, İzmir’deki Suriyeli sayısında 5 binlik bir düşüş olduğu gözlendi. İZMİR 8. SIRADA İzmir, barındırdığı Suriyeli sayısı ile 81 il içerisinde ilk 10’a girerek 8’inci sırada yer aldı. Listeye bakıldığında İstanbul’da bulunan Suriyeli sayısı, 531 bin 742 iken, Ankara’da bu sayı 90 bin 051 olarak kaydedilmiş olup, Bursa ise 172 bin 043 olarak kayıtlara geçti. “ÜLKELERİNE DÖNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ” Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs 2023 tarihinde, “Türkiye'deki STK'ler şu an itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde ciddi manada konutlar yaptılar, yapıyorlar. Peki bu konutları niye yapıyorlar? Bu konutları Türkiye'deki mültecilerin tekrar kendi topraklarına, kendi yurtlarına dönmesi için yapıyorlar ve bu süreç başladı. Şimdi biz yeni bir adım daha atıyoruz. Hatta 1 milyona yakın mültecinin kendi topraklarına dönmesi için Suriye'de konut yapımıyla ilgili bazı projeler de hazırladık. Bunlar gayet güzel projeler. Bu projelerle birlikte de Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerine, kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız." demişti. HABER MERKEZİ

İzmir’de mülteci cinayeti: Suriyeli diye unutulmasın! Haber

İzmir’de mülteci cinayeti: Suriyeli diye unutulmasın!

ÇAĞLA GENİŞ Mültecilere yönelik nefret söylemlerinin zaman zaman saldırılara dönüştüğü Türkiye’de, bir acı olay da İzmir’de yaşandı. 1 Ağustos’ta Konak ilçesi Basmane mevkiinde faaliyet gösteren bir tavukçu dükkanında çalışan Suriyeli mülteci Yasir Muhammed Elati ile Hüseyin Deheymiş (20), aynı işyerinde çalışan Mehmet Şerif Çelik tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. İşyeri sahibi ve çalışanların anlattığına göre, saldırgan Çelik güvenlik kameralarının kayıtlarını sildikten sonra motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Yedi bıçak darbesiyle yere yığılan 27 yaşındaki Elati, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, 20 yaşındaki Dhimesh ise hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Öte yandan polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Çelik, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşyerindeki görgü tanıkları, Çelik’in ifadesindeki kendisine küfür edilerek bıçak çekildiği yönündeki iddialarını yalanladı. EN AĞIR CEZAYI ALSIN Saldırıda hayatını kaybeden Yasir Muhammed Elati’nin kardeşi Ahmed Elati, yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu belirtti. Abisinin 4 yıldır aynı işyerinde çalıştığını ve hem patronu hem de diğer işçiler tarafından çok sevilen biri olduğunu kaydeden Elati, saldırganın en ağır cezayı alması için adalet mücadelesi vereceklerini söyledi. Elati, “4 yıldan fazla zamandır orada çalışıyordu. İşinde herkes çok severdi, düşmanı yoktu. Kimseyle bir kavgası, tartışması yoktu. Mehmet ile de aralarında bir şey yoktu. Hep birlikte çalışıyordu orada. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Abimin öldüğü günden beri bunun üzerine düşünüyorum. Ama nefret ettiği, içinde insanlık olmadığı ve kıskandığı dışında bir şey bulamıyorum. Patronu abimi çok seviyordu, her şeyin anahtarını ona veriyordu güvendiği için. Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Saldırganın ailesi tutuklanmasına itiraz etmiş. Bunu duyduğumuzda inanamadık. Patronu abimi öz kardeşi gibi seviyordu. Rahmetli abim de çok severdi onları. Unutulmasın bu olay, nasıl olsa Suriyeli deyip unutmasınlar. En ağır cezayı alsın katil. 2-3 sene sonra içeriden çıkarsa olmaz” dedi. HEPİMİZ ÇOK SEVERDİK Olayın şokunu hala atlatamadıklarını dile getiren işyeri çalışanlarından Mesut Akkoyun ise, “Ölen arkadaşımız uzun zamandır burada çalışıyordu. Hepimizin çok sevdiği biriydi. Çok çalışkandı. Mehmet’in çocukları dükkana geldiğinde hemen gider onlara çikolata alırdı. İkisi de kesinlikle böyle bir şeyi hak etmediler. Hepimiz şoktayız neden böyle bir şey olduğuna anlam veremiyoruz. Olayın ardından hemen üstünü giyip işyerinden ayrıldı. Biz yaralı arkadaşlarımızla ilgileniyorduk. Polis geldiğinde kamera kayıtlarının formatlandığını gördük. Ondan başka bunu yapabilecek kimse yoktu” ifadelerini kullandı.

Fransa'da akılalmaz olay! Çocuklara saldırdı Haber

Fransa'da akılalmaz olay! Çocuklara saldırdı

Fransa Alpleri'nde meydana gelen bir bıçaklı saldırıda 4 çocuk ve 2 yetişkinin yaralandığı belirtildi. Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Annecy'de bıçaklı saldırgan, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişiyi yaraladı. Şahıs, polisin çok hızlı müdahalesi sayesinde yakalanmıştır” dedi. Bakan ayrıca saldırganın polis tarafından yakalandığını belirtti. YARALILARDAN 3'ÜNÜN DURUMU KRİTİK Güvenlik yetkilileri, saldırıda yaralanan en az üç kişinin durumunun kritik olduğunu belirtirken, AFP haber ajansı saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu duyurdu. Yerel medya kaynaklarına göre, saldırganın kimliği ve saldırıyı neden gerçekleştirdiği henüz belirlenemedi. Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin'in bölgeye giderek olayla ilgili incelemelerde bulunacağı öğrenildi.  MACRON: KORKAKÇA BİR SALDIRI Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bu sabah Annecy’deki saldırı kesinlikle korkakça bir saldırıdır. Çocuklar ve bir yetişkin ölümle yaşam arasında. Ulus şokta. Dualarımız onlarla, aileleriyle ve acil servislerle birlikte” dedi. Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yaralı sayısının 8 olduğu ve çocukların yaklaşık 3 yaşında olduğu bilgisi paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı daha sonra yaralı sayısını düzelterek, 4 çocuk ve 2 yetişkin olduğunu bildirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırının nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, durumun kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavi altında olduğunu bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.