TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Sağlık Platformu: Sağlıkta şiddet cezasız kalmasın

Geçen yıl silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'yı anan İzmir Sağlık Platformu, sağlıkta şiddete dikkat çekti 

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Sağlık Platformu: Sağlıkta şiddet cezasız kalmasın

RABİA AYKUT

İzmir Sağlık Platformu, Konya Şehir Hastanesi'nde çalışırken 1 yıl önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'yı anarak, sağlıkta şiddetin son bulmasını talep etti. İzmir Tabip Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasında, "Sağlıkta şiddet cezasız kalmamalıdır. Sağlıkta şiddete hayır" pankartı açıldı. Açıklamayı ise İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Şen okudu. 

SON YILLARDA SAĞLIKTA ŞİDDET ARTTI

Son yıllarda sağlıkta şiddetin arttığına dikkat çeken Şen, "Ne yazık ki sağlıkta şiddet nedenli kaybettiğimiz meslektaşlarımızın biri dışında hepsini son 20 sene içinde kaybettik. Son yıllarda sağlıkta şiddet gözle görülür şekilde arttı ve artık çalışma alanlarımızın rutini haline geldi. Toplumsal şiddetteki artışın ve ayrışmanın sağlık kurumlarına da yansımasının yanında; sağlık sistemindeki değişiklikler, hekim-hasta ilişkilerinde yaşanan dönüşüm ve elbette sağlık çalışanlarının siyasiler tarafından her fırsatta hedef gösterilmesi de bu ciddi artıştan sorumludur" dedi.

ŞİDDETİN KAPILARI AÇILMIŞ OLDU

Yirminci yılını dolduran Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı eleştiren Şen , "Artık hastanelerde sıra beklemeyeceksiniz; artık siz doktoru değil doktor sizi bekleyecek, şeklinde propagandaların yanında, sağlık kurumlarında idarenin baskısı ve performansa dayalı ek ödeme sistemi gibi uygulamaların tümü ile birlikte sağlığın ticarileşmesi hızlanırken sağlıkta şiddetin kapıları da sonuna kadar açılmış oldu" diye konuştu. 

İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARINDA YAŞAMAK İSTİYORUZ

"Sağlıkta şiddeti önlemek her şeyden önce güçlü bir politik irade gerektirir" diyerek sözlerini sürdüren Şen, kamu otoritesinin ise böyle bir iradeyi gösteremeyeceğinin açık olduğunu belirtti. Özellikle son 15 yıldır eylemlerle sağlıkta şiddeti bitirebilmek için yoğun derecede mücadele ettiklerini söyleyen Şen, son olarak şunları kaydetti: "Beyaz kod verilerini dahi kamuoyu ile paylaşmayı reddeden anlayış için maalesef sağlığın ticarileşmesi bizlerin yaşamı da dahil her şeyden daha büyük bir önem arz ediyor. Hayatımızı kaybetmemize kadar giden ve gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelen şiddeti uygulayanları ve buna kayıtsız kalanları asla affetmiyoruz. Her geçen gün bizler için daha tehlikeli hale gelen sağlık kurumlarının güvenliğinden kamu otoritesi sorumludur. Güvenli çalışma ortamlarında, insanca çalışma koşullarında yaşamak ve yaşatmak istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.