TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İzmir’de dengeler değişecek': DEVA’nın adayları görücüye çıktı

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, yerel seçimde İzmir’in 9 ilçesindeki belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, ittifak partilerinin aday çıkarmasının seçimleri etkileyeceğin altını çizerek “İzmir’de yerelde dengelerin değişeceğini düşünüyorum. 2019 yılından çok daha farklı bir seçim geçireceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 13:05
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
'İzmir’de dengeler değişecek': DEVA’nın adayları görücüye çıktı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimine geri sayım devam ederken partilerin aday belirleme çalışmalarında vites artırıldı.

Seçimlere 3 aydan az bir süre kala İzmir’de belediye başkan adayları peyderpey açıklanmaya başlarken; DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, 9 ilçede çıkaracağı belediye başkan adaylarını açıkladı.

Açıklamaya; DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ve aday isimler katıldı.

Partinin İzmir’de açıklanan adayları; Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Seferihisar Belediye Başkan Adayı Emin Yüce, Tire Belediye Başkan Adayı Fatma Yıldırım, Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol, Kiraz Belediye Başkan Adayı Hülya Hatice Coşkun, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Metin Avcı, Selçuk Belediye Başkan Adayı Rabia Beyaz, Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal ve Çiğli Belediye Başkan Adayı Yakup Ateş oldu.

KARAOSMANOĞLU: 30 İLÇEDE ADAY ÇIKARACAĞIZ

30 ilçede aday çıkaracaklarını belirten İl Başkanı Karaosmanoğlu, “2024 Yerel seçimlerine adım adım yaklaştığımız şu günlerde gerek genel merkezimiz gerekse il teşkilatlarımız çalışmalarına hızla devam ediyor. 3 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde iki grup halinde belediye başkan adaylarımızı kamuoyuna tanıttık. Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantılarımızda, İzmir’den 9 ilçeden belediye başkan adaylarımızı ilan ettik.  Tanıtım toplantılarımız devam edecek ve çok yakında 30 ilçemizin tamamından adaylarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız” dedi.

BU GİDİŞATA SESSİZ KALAMAZDIK

Aday çıkarma nedenlerinin ülkedeki mevcut gidişat olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, “Ekonomik krizin artık kendini iyice gösterdiği günlerdeyiz. Sahada vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde görüyoruz ki yaşamak bile faturası ağır bir yük.  Kriz ortamı siyasete de sıçramış durumda. Ne yazık ki her yeni güne bir skandal, bir yolsuzluk, bir torpil, bir kaos haberiyle uyanıyoruz. Ne yazık ki liyakatin, adaletin, demokrasinin olmadığı bu ülkede, her an yeni bir trajedinin mağdurlarıyız.  DEVA Partisi olarak biz bu gidişata sessiz kalmadık. Çocuklar, gençler, kadınlar, gelecek ve umut için çıktık yola.  Torpil yerine liyakat dedik. Otoriter yönetim yerine demokrasi dedik. Şimdi bu ideallerle, yerel seçimlerde de varız diyoruz.  Çok aktörlü yönetişim ilkesiyle kavradığımız belediyecilik anlayışımızla ülkemizde, şehrimizde etkin ve temiz yönetimin mümkün olduğunu göstereceğiz. Değişimi kucaklayacak fakat ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bizim yönetimimizde İzmir’i İzmirlilerle hep birlikte, omuz omuza yönetecek, dürüst ve şeffaf belediyeciliği inşa edeceğiz” diye konuştu.

ÖSEN: ADAYLARIMIZIN DİĞER ADAYLARDAN 3 BÜYÜK FARKI VAR

Vekil Ösen ise DEVA Partisi adaylarının diğer adaylardan farklı olduklarının altını çizerek “DEVA olarak iki lamanda 30 üzeri adayımızı açıkladık. Bunların bazıları belde bazıları ilçe ve bazıları da büyükşehir adaylarıydı. Ocak ayının 3. Haftası gibi yeni bir lansman toplantımız daha olacak. Adaylarımız açıklanacak. Biz çok farklı illerden ve ilçelerden adaylar açıklıyoruz. Bu da bizim söylediğimiz gibi DEVA’nın tüm ülkede karşılığının olduğunun göstergesidir. İzmir’de de 9 arkadaşımızın adaylığı açıklandı. Önümüzdeki günlerde de kalan adaylarımızın lansmanı yapılacak. DEVA neden aday çıkarıyor? Bizim adaylarımızın üç büyük farkı var. Birincisi… Öncelikle arkadaşlarımızın her birinin mesleği siyaset değil. Hepsinin işi gücü var. Liyakatli insanlar Hepsi ülkenin içinde bulunduğu çıkmazda belki faydam olur diye siyasete girmiş insanlar. Bu nedenle hiçbiri profesyonel siyasetçi değil. İkincisi… Etik kurallar bildirgemiz var. İçerisinde de bütün arkadaşlarımızın yerel yönetimlerde uyması gereken kurallar var. Bütün arkadaşlarımızı bunu kabul edip imzalayıp öyle aday oluyorlar. Üçüncü farkımız… Biz kendimizi uçlarda konumlandırmıyoruz. Demokrat olan herkese kapımız açık. Bu nedenle icatlarımızla ve yapıcı eleştirilerle ortaya çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKINDA İTTİFAKA UYGUN İKLİM YOK”

İttifaka ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ösen, “İttifak genel seçim için kurulmuştu. Yerel seçim öncesinde şu anda Millet İttifakı’nda kimsenin öyle bir durumu yok. Herkes kendi yoluna gitmiş durumda. Cumhur İttifakı birlikte seçime gidiyor anca Millet İttifakı’nda şu anda ittifaka uygun bir iklim yok” dedi.

“KADIN ADAYLARIN SAYISI ARTACAK”

Kadın aday konusuna da değinen Ösen, “Merkezde de kadın adayları da göreceğiz. Biz kırsaldan açıklamaya başladık. Kırsaldaki arkadaşlarımız daha önce ortaya çıkmak istediler. Biz bu açıklama temposunu adaylarımızın kendi programları ve ilçenin dinamiklerine göre açıklıyoruz. Şu anda kırsalda açılanan 9 adayın 4’ü kadın. Bizde zaten kadın korası var. Bizim kadın koramız yüzde 35 olunca aday sayımız da artıyor. Aslında bu diğer partilerin neden kadın aday konusunda sıkıntı yaşadığının da göstergesi. En başta kadınlara çok alan tanımazsanız böyle sorunlar olur” ifadelerini kullandı.

“2019 YILINDAN ÇOK DAHA FARKLI BİR SEÇİM GEÇİRECEĞİZ”

Genel seçimde Millet İttifakı bileşenlerinin İzmir’de aday çıkarmasının dengeleri değiştireceğinin altını çizen Ösen, şunları söyledi:

“İzmir’deki dengelerin nasıl değişip değişmediğini zaman gösterecek. Bir önceki yerel seçime ittifakla girilmişti. Ama bu seçimde birçok parti adat gösterecek. Bu açıdan bence İzmir’de yerelde dengelerin değişeceğini düşünüyorum. Bunun bir nedeni DEM Partisinin bir kısmı da İYİ Parti’nin aday çıkarmasıdır. Bu nedenle 2019 yılından çok daha farklı bir seçim geçireceğiz.”

“KENDİMİ BİR PARTİNİN DEĞİL İZMİR’İN VEKİLİ OLARAK GÖRÜYORUM”

DEVA’nın İzmir’de CHP listelerinden aday gösterilmesi durumunun yerel seçimde bir sorun teşkil edip etmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Ösen, “Biz kendimizi CHP sırasından değil İzmir’in milletvekili olarak görüyorum. Ben kendimi bir partinin DEVA’nın ya da CHP’nin değil İzmir’in vekili olarak görüyorum. Biz sahada elimizden gelenin en fazlasıyla çalışıyoruz. Yüzde 51 dayatması ve D’Hont sistemi nedeniyle ittifakı dayattı. Bizim başka listeden seçime girmemiz bir stratejik karardı” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.