TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZENERJİ’de TİS krizi: Maddeler tamam zam pazarlığına devam!

İZENERJİ’de devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler bugün iş bırakırken, sendika yetkilileri ile SODEMSEN ve şirket yetkilileri yeniden masaya oturmuştu. 5 saat süren toplantı sonucunda maddeler üzerinde uzlaşılırken, yüzde 51’lik zam teklifi sendika tarafından kabul görmedi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZENERJİ’de TİS krizi: Maddeler tamam zam pazarlığına devam!

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ A.Ş.’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ile belediye bürokratları ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerindeki kriz sürüyor. 10 binin üzerinde işçiyi kapsayan sözleşmede, daha önce yüzde 40 olan zam önerisi yüzde 45’e çekildi. Ancak bu teklif de sendika tarafından kabul edilmeyince, işçiler bugün öğleden sonra iş bıraktı. İş bırakma kararının ardından işveren cephesi, sendika temsilcilerini görüşmeye çağırdı. Sendika, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, SODEMSEN ve şirket yetkilileriyle yeniden masaya oturdu. Öte yandan Kültürpark Basmane Kapısı önünde toplanan çok sayıda işçi, görüşmenin gerçekleşeceği İZENERJİ Genel Müdürlüğü önüne yürüdü. İşçiler yürüyüş esnasında “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Eşit işe eşit ücret” sloganları attı.

HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Toplantıya katılmadan önce işçilere açıklama yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ve 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar, “Yüzde 45 teklif üzerine yarım gün iş bırakarak buraya geldik. Teklifi kabul etmediğimizi belirttik. 2 saat önce çağrı geldi saat 13.00’da Genel Sekreter Barış Karcı, SODEMSEN ve şirket genel müdürleriyle bir araya geleceğiz. Eğer görüşmede işçinin mutlu olmayacağı teklif gelmezse bu eylemimiz yarın da devam edecek. Huzurunuza gelip teklifi hep birlikte değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 51’LİK ZAM TEKLİFİNE RET

Yaklaşık 5 saat süren görüşmede, toplu iş sözleşmesinde yer alan maddelerin tamamında uzlaşma sağlandı. Fakat yüzde 51’lik zam teklifi sendika tarafından kabul görmedi. Gelişmelerin ardından sendika yönetiminin yapacağı toplantının ardından işçilerin yarın da iş bırakma eylemi yapıp yapmayacakları belli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.