TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İddia: “Hayvanlar bakılmıyor, öldürülenler var!

Hayvansever Efsun Yıldız, Gaziemir Belediyesi’ne ait veteriner kliniğine getirilen bazı hayvanlara bakılmadığını ve aralarında öldürülenler olduğunu iddia etti. #GaziemirBelVetİstifa yazılı afişleri kentin işlek noktalarına asan Yıldız, belediye binası önünde düzenlenecek protesto eylemine çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 06:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İddia: “Hayvanlar bakılmıyor, öldürülenler var!

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Hayvanlara yönelik suç ve işkence her geçen gün artarken, bir korkunç iddia da İzmir’den geldi. Hayvansever Efsun Yıldız, çeşitli nedenlerle Gaziemir Belediyesi’ne ait veteriner kliniğine getirilen hayvanlara yeterince bakılmadığını hatta bazılarının öldürüldüğünü iddia etti. Belediyenin veterinerlik birimiyle ilgili mahalle sakinlerinden de çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Yıldız, hayvanseverlerle birlikte eylemlilik başlattıklarını duyurdu. Birime teslim edildikten sonra uyutulan ya da bir daha haber alınamayan bazı hayvanların fotoğrafının da yer aldığı #GaziemirBelVetİstifa yazılı afişleri kentin işlek noktalarına asan Yıldız, 3 Mart Cuma günü saat 14.00’da belediye binası önünde düzenlenecek protesto eylemine katılım çağrısı yaptı.

UYUŞTURUCU İĞNE İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Ailesiyle birlikte Gaziemir’de yaşayan ve sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen 25 yaşındaki Yıldız, “Herhangi bir derneğe bağlı değiliz. Yaşadığımız sitenin altında babamın emlak ofisi var. Orada sokaktaki köpekler eve kedilere yuva oluyoruz. Civardaki hayvanları da besliyoruz. Gaziemir Belediyesi’ne daha önce dava açmıştık. Çünkü bizim parkta baktığımız ‘Yaşar’ adlı bir köpeği belediye ekipleri uyuşturucu iğne ile vurarak öldürdüler. Veteriner hekim olmadan o iğneyi atmaları bir suç. Isırma raporu olmayan, kısır ve küpeli bir köpeği almaları bile suçken... Burada belediyenin art niyeti çok bariz. Üstelik biz belediyede tutuluyor sanıyorduk, öldürüldüğünü sonradan öğrendik. Dava şu an Anayasa Mahkemesi’nde. CİMER’den de şikayette bulunmuştum. Sosyal medyada da çok fazla paylaşım yaparak ifşa ettik. Ama daha sonradan yine benzer durumlar yaşadık” dedi.

TEDAVİ ETTİRECEĞİMİZ KÖPEĞİ UYUTTULAR

Özel bir veteriner kliniğinde tedavi ettirmek istedikleri başka bir köpeğin de kendilerine haber verilmeden uyutulduğunu anlatan Yıldız, “Yine bizim baktığımız ‘Dikkulak’ isimli bir köpeğin kulağından çok kan aktığı için insanlar belediyeyi aramış. Ekipler gelince babam da ordaymış. Babam ekiplere, ‘Bu köpeğe ben bakıyorum takip edeceğim, sakın öldürmeyin’ demiş. 28 Ocak’ta belediyenin veteriner işlerinde çalışan bir gönüllü bize köpeğin fotoğrafını gönderdi. Yani orada tutuluyordu. Bu süre boyunca babam ara ara gidip durumunu sordu ve tedavisinin bitmediğini söylediler. Aynı şekilde oradaki bir gönüllü de anneme kulağındaki yaranın kapanmadığını ve kısırlaştırılacağını söylemiş. 24 Şubat’ta köpeğe ‘leishmania’ tanısı koyduklarını öğrendik. Aynı gün babam Veteriner İşleri Müdürlüğü ile görüşmeye gitti. Hastalığın kesin tespiti için kan örneği vermelerini veya özel veterinerin gelip kan almasını talep etti ama kabul etmediler. Belediyelerde bu hastalığı tam olarak tespit edecek test kitleri mevcut olmuyor çünkü. Bu talebi kabul etmeyip dilekçe yazmasını istemişler. Babam ‘Bu köpeği sakın öldürmeyin ben sahiplenip tedavi ettireceğim’ deyip ayrılmış. 28 Şubat’ta da köpeği uyutarak öldürdüklerini yine bir gönüllüden öğrendik. Sonrasında da sosyal medya paylaşımları, imza kampanyası, CİMER şikayet metni, eylem planı, hukuki destek arayışı ve afiş çalışmaları yaptık hala da devam ediyoruz çalışmalara” ifadelerini kullandı.

TÜM İZMİR’E DUYURMAK İSTİYORUZ

İlçenin çeşitli noktalarında afiş çalışmaları yaparken, mahallelilerden de veteriner işleriyle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Yıldız, “Dün bir arkadaşımla birlikte afişleri bastırıp çeşitli ilçelerde işlek noktalara astık. Biz afiş asarken insanlar yanımıza gelip kendi yaşadıklarını anlattı. Hayvanları topladıklarını, alıp geri getirmediklerini, öldürdüklerini anlattı insanlar. Örneğin bir kişi mantar tedavisi için belediyeye emanet ediyor köpeğini ama geri getirmiyorlar. Köpeğe ne yaptıklarını bile bilmiyorlar. Yine bir kedinin başına da bu gelmişti. Bu tablo karşısında daha fazla şeyler yapma kararı aldık. Bu yaşananları tüm İzmir’e duyurmak istiyoruz. Cuma günü saat 14.00’da, belediye binasında önünde hayvanseverler olarak bir araya geleceğiz. Katılacağını söyleyen çok fazla kişi oldu. O hayvanlar ses çıkaramıyor ama biz onların yerine çıkarıyoruz. Daha fazla canlının öldürülmesine karşı çıkan herkesi bu dayanışmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

HALKA İFŞA EDİYORUZ

Hayvansever Efsun Yıldız ve bazı gönüllüler tarafından hazırlanan afişlerde şu ifadelere yer verildi: “Size o yetkililer bu hayvanları öldürün, bilinmeze atın diye verilmedi. Görevini kötüye kullanıp savunmasız hayvanların canına kast eden Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünü ve işledikleri cinayetlerden biri nedeniyle mahkemelik olduklarını bilip de onları hala orada tutan belediye başkanını halka ifşa ediyoruz. Kimse unutmasın ki bugün gücü bu savunmasız hayvanlara yetenler yarın gücünün yettiği başka bir gruba veya insanlara karşı da vicdanı ve hukuku ayaklar altına alacaktır. Yani yarın sizin de adalete ihtiyacınız olabilir. Bunu kabul etmiyoruz ve hayvanların yaşam hakkını ihlal eden tüm kişi ve kurumların karşısındayız! 3 Mart 2023 Cuma günü saat 14.00’da Gaziemir Belediyesi önünde düzenleyeceğimiz eyleme tüm halkı davet ediyoruz. #GaziemirBelVetİstifa.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.