TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkın Marketi zamlara nefes oldu

Seçimler sonrasında ülke genelinde neredeyse tüm tüketim ürünlerine zam gelirken Halkın Bakkalı’ndaki fiyatlar İzmirlilere zamlar konusunda nefes oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halkın Marketi zamlara nefes oldu

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın yıllardır mücadele ettiği ve özellikle 2021 yılının ardından buhran haline gelen ekonomik kriz aşırı pahalılıkla kendini gösterirken vatandaşların alım güçleri de dibi görmeye başladı.

Üretici, market ve satış noktalarında art arda kontrolsüzce yapılan zamlar, seçim öncesinde özellikle Ramazan ayında bir süre durulurken seçimin hemen ardından zam yağmuru başladı.

halkın bakkalı

Yaklaşık iki haftadır akaryakıttan tekstil ürünlerine, kahveden en temel gıda ürünlerine kadar A’dan Z’ye her tüketim ürününe zam yapılırken henüz zamlı maaş almaya başlamayan asgari ücretli, memur ve emekliler zamların altında ezildi.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için kentin farklı bölgelerinde açtığı Halkın Bakkalı şubeleri, zamlar konusunda vatandaşa nefes aldıran noktalar oldu.

halkın bakkalı

KUYRUKLAR OLUŞMUŞTU

Ramazan ayında Halkın Bakkalı bünyesinde hizmet veren Halkın Kasabında et ürünlerine zam yapılmama kararıyla kıymanın kilosu 195 liraya, kuşbaşı dana etinin ise 215 liraya satılması nedeniyle şubelerin önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.

Öte yandan; seçimden sonra her yerde ürünlere zam gelirken Halkın Bakkalı’nda ürünlerin neredeyse tamamı zamsız fiyatlarıyla satılmaya devam ediyor.

ETE ZAM

Halkın Bakkalı’nda satılan kuru gıda, peynir gibi ürünler zamsız satılmaya devam edilirken et ürünlerine yüzde 2 oranına denk gelen 10 liralık artış yapıldığı ifade edildi.

Halkın Bakkalı şubesi çalışanları, şubede Ramazan yoğunluğunun kalmadığını ifade ederken et ve et ürünlerine rağbetin devam ettiğini söyledi.

halkın bakkalı

NORMALİN ALTINDA

Marketten alışveriş yapan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Buradaki fiyatlar diğer yerlerdeki fiyatların altında. Ürün çeşitliliği başka marketlere göre az ama olan ürünlerin fiyatları uygun olduğu için burayı tercih ediyorum” dedi.

Markette alışveriş yapan diğer İzmirliler ise et fiyatlarının piyasa fiyatlarının oldukça altında olduğunu ve et için genellikle Halkın Bakkalı’nı tercih ettiklerini söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.