TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası 2. Olağan Genel Kurulu toplantısı yeterli katılımın sağlanması ile gerçekleşti. Sendika işçinin ve emekçinin her zaman yanında olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası 2. Olağan Genel Kurulu divanı gerçekleşti. Sendikanın Kurucu Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sendikanın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, genel başkan yardımcıları, Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, HİZMET-İŞ Sendikasının şube başkanları, delegeler ve işçiler katılım sağladı. Sendikanın Genel Başkan Vekili Özdemir’in önderliğinde gerçekleşen 2. Olağan Kurul toplantısında HAK-İŞ/Hizmet-iş Sendikası’nın birlik ve beraberliğinden işçinin, emekçinin sendika olarak her zaman yanında olacakları konuşuldu. İsrail Filistin arasındaki yaşanan savaş ve kaosun son bulması adına Hüseyin Tanrıverdi, oradaki sendikaların yanında olduklarını söyledi.

2. Olağan Genel Kurulu26 (1)

BİRLİK, KARDEŞLİK DEMEK

HAK-İŞ7 HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Vekili Özdemir, HAK-İŞ/HİZMET İŞ Sendikası’nın birlik, beraberlik, kardeşlik demek olduğunu vurgulayarak  “Topluma zarar veren hiçbir şey göremezsiniz.  Biz insanlara hizmet ediyoruz ve bunun içinde gurur duyuyoruz. Sendikamızın 280 bin üyesi ile bütün illerde şube başkanlığı ve il başkanlığı olan devasa teşkilat olarak çalışanlara hizmet ediyor üyesi olmayanlara da hizmet veriyoruz.  Özellikle seçimlerden sonra gördünüz Türkiye’de CHP’li belediyeler daha işe başlar başlamaz tek intizam ve üyelerinden intikam almak için uğraştılar. Türkiye’de bununla mücadele eden tek sendika olduk.  Genel başkanımızın talimatıyla bizim için önemli olan insan, bizim için önemli olan çalışan ve emekçidir. Türkiye’de HAK-İŞ var ve HİZMET-İŞ Sendikası var. Kavga etmeden masa başında derdimizi anlatabiliriz ama kesinlikle bu şu demek değil uysal koyunda değiliz.  Dik dururuz onun için size HİZMET-İŞ Sendikasını il üyesi olarak il delegesi olarak İzmir’de de her zaman bizim bu yaptığımız mücadeleye güç verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Eksiğimiz olabilir, hatalarımız olabilir sonuçta biz de insanız ama bile bile hiçbir üyemizi mağdur etmeyiz ve sizlerin başını öne eğmeyiz. Siz güvenin yeter ki,  eğer HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ sendikası olmasaydı, Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın mücadelesi olmasaydı bu salonda hiçbirimiz olmazdık. Milyonlarca işçi olarak sözleşme yapma hakkı kazandık” dedi.

2. Olağan Genel Kurulu26 (2)

TÜRKİYE İSTİKRARLA YÜRÜYOR

HİZMET-İŞ Sendikası ve emekçinin yanında yer alan Kurucu ve Onursal genel başkanı Tanrıverdi, konuşmasını yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberliklerinden bahsetti. Tanrıverdi,  Bu çatı altında birlik beraberlik içerisinde göstereceğiniz her faaliyet sadece kendiniz, üyelerimiz için değil aynı zamanda ülkemiz için de önemli bir faaliyet oluyor. Türkiye istikrarlı çizgisiyle yürüdüğü için ekonomik olarak gelişti istikrarlı çizgisiyle yürüdüğü için çok ciddi adımlar attı” diye konuştu.

MAZLUMUN YANINDAYIZ

Özdemir son olarak İsrail ve Filistin arasında yaşanan kanlı savaşa da değinerek savaşın son bulması gerektiğini söyledi. Özdemir, “Bugün 4 gün oldu. Filistin çatışma ileri düzeye geçti her ne kadar İsrail başkanı bir savaş ilanı yapsa bu savaş değildir.  Temennimiz Bir an önce bu çatışmanın sonlandırılması ve  bir dünya savaşına dönüşmemesidir. tabii ki HİZMET-İŞ  Sendikası HAK-İŞ  Konfederasyonu olarak bu alanda bir kurum ve kuruluş olarak oradaki mensuplarımıza gerekli tavsiyelerde bulunduk. 4 gündür özellikle ciddi yazışmalar sürdürüyoruz, kendileriyle irtibattayız.  Bizim görevimiz  bölgemizde, ülkemizde bir rahatsızlık varsa onların üstüne gidip huzura dönüştürmektir. ‘Komşusu açken kendisi tok olan  bizden değildir’ diyen peygamberimizin bu güzel sözü çerçevesinde mağdur ve mazlum kim varsa onun yanında olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İstanbul İl Kongresi Özel’in elini güçlendirir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.